Čoveku u Austriji greškom amputirana pogrešna noga

Osamdeset i dve godine star muškarac trebalo je da bude podvrgnut amputaciji noge prošlog utorka u Freistadt klinici u Austriji...

Međutim, nedugo pre operacije, markiran je pogrešan ud, što je otrkiveno tek tokom stavljanja zavoja posle operacije tokom koje je čoveku uklonjena pogrešna noga. Klinika smeštena na granici sa Češkom, opisala je čitav događaj kao "tragičan sticaj okolnosti i grešku izazvanu ljudskim faktorom", u svojoj zvaničnoj izjavi.

Kompanija koja se bavi zdravstvenim osiguranjem, Upper Austrian, lansirala je punu istragu ove greške, zajedno sa kancelarjom državnog tužioca. Sudeći prema ovom osiguravajućem društvu, pacijent je patio od brojnih bolesti koje su uticale na njegovu nogu, toliko ozbiljnih da su zahtevale njenu amputaciju.

"Potpuno neverovatnim i nesrećnim sticajem okolnosti, dogodila se ova kobna greška. Možemo samo dati garancije da radimo sve što možemo kako bismo rasvetlili ovaj događaj i ispratili čitave interne procedure ove bolnice."

Pacijent i njegova porodica dobili su mogućnost psihološke podrške i savetovanja, dodali su ljudi ove kompanije. Starijem muškarcu je i dalje potrebno ukloniti drugu nogu, koja je trebalo da bude amputirana na prvom mestu, a ovaj zahvat će biti izvršen u najkraćem mogućem roku.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group