Fun - Zanimljivosti

Elon Mask daje 100 miliona dolara onom ko napravi najbolju tenhologiju za eliminaciju ugljen-dioksida

Elon Musk je upravo najavio da će dodeliti nagradu od 100 miliona dolara jednom pametnom pojedincu koji je u stanju da predstavi najbolju tehnologiju za hvatanje ugljen-dioksida. Generalni direktor Tesle nedavno je postao najbogatija osoba na svetu, pa ne čudi što on ima toliko novca da donira.

Musk je na Twitteru napisao: „[Doniram] 100 miliona dolara za najbolju tehnologiju hvatanja ugljenika“. Detalji novog Muskovog takmičenja još nisu otkriveni, ali bi trebalo da stignu „sledeće nedelje“. Hvatanje ugljenika uključuje kombinaciju različitih tehnologija usmerenih na hvatanje ugljen-dioksida i sprečavanje njegovog izlaska u atmosferu.

Mask je objasnio da je ugljen-dioksid najveći neprijatelj čovečanstva i da se podhitno moramo njime pozabaviti i pokušati da nađemo najbolji način da ga pobedimo. „Automobili na električnu energiju koji ne zagađuju su samo prvi korak, ali je takođe potrebno sprečiti akumulaciju ugljenika koji se emituju iz dimnjaka i fabrika.“, objasnio je Mask.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group