Interesantan logički problem koji je zadivio internet

Matematika i logika nisu svačiji aduti, ali postoji nešto vezano za dobru mozgalicu ili problem što ih čini potpuno neodoljivim, čak i kada deluje da je potpuno nemoguće rešiti ih...

U trominutnom klipu sa TikTok platforme, možemo čuti jednu devojku koja traži od trojice studenata inženjerstva da pretvore dva broja sto ispisana na parčetu papira, sa horizontalnom linijom ispod njih, u dve stotine sa samo jednom linijom, obećavajući im da će dobiti šta god požele. Ona im je zatim dala vremensko ograničenje, koje se zasniva na roku za završetak snimka kako bi odgovorili. Nakon kraćeg proučavanja papira i nekoliko pokušaja da reše ovaj problem, dama koja je snimala obaveštava studente da imaju možda još oko minut preostalog vremena.

Tri studenta su počela da istražuju dugu horizontalnu liniju, pitajući da li je i ona uključena i zašto bi je ona uopšte stavila tu kada već nije. Trio je bio uporan u rešavanju ovog zadatka, pokušavajući da ga pogleda iz svake moguće perspektive, ali je vreme polako isticalo i devojka ih je upozorila da im je ostalo još desetak sekundi. Međutim, baš pred isticanje vremena TikTok snimka jedan od studenata konačno je uspeo da reši ovaj problem.

On je uzeo olovku i nacrtao horizontalnu liniju na prvoj jedinici broja sto, kako bi na papiru nastalo "Too 100". Pre nego što se video završio, možemo čuti grupu ljudi kako proslavlja svoju pobedu, dok je snimak korisnika @karingendi sada već prešao cifru od dvadeset pet miliona pregleda, preko milion lajkova i desetine hiljada komentara. Ostaje nam samo da se pitamo šta li je ovaj momak tražio od devojke nakon što je uspeo da reši njenu mozgalicu, posebno ako imamo na umu da je sama naglasila da mogu dobiti sve što požele.

@karingendi

It took 3 engineers to figure this out

♬ original sound - Karin Gendi

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group