Ovan zaglavio u zatvoru zbog ubistva komšinice

Jedan ovan u Africi osuđen je na tri godine teške robije zbog ubistva žene u Sudanu...

Ovog maja, neimenovana životinja uhapšena je u južnom Sudanu, nakon divljačkog napada koji je doveo do ženine smrti. Sudeći prema navodima Sudan Today publikacije, ovan je zakucao glavom nesrećnu Adheiu Čapin nekoliko puta, polomivši joj rebra.

Na veliku žalost, žena nije preživela i preminula je od posledica ranjavanja rogovima. Sudeći prema medijima, sudanska policija navela je: „Naša uloga policajaca jeste da pružimo bezbednost i razdvajamo tuče, zatvarajući nasilnike. Ovan je priveden i trenutno se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici Malegn Agok“.

„Vlasnik ove životinje je potpuno nevin i samo je ovan umešan u ovaj zločin, tako da zaslužuje hapšenje i njegov predmet je prosleđen okružnom sudu gde će se čitava stvar rešiti mirnim putem. Kako je odlučeno, ovan će provesti sledeće tri godine iza rešetaka u vojnom logoru Aduel Okruga i Lejks Stejta.“

Vlasnik ovna ubice, Douni Manjang Dai, navodno se dogovorio da otplati krvnu odštetu, što znači da će dati svojih pet krava kako bi pokušao da nadoknadi gubitak žrtvinoj porodici. Izvori takođe sugerišu da će Dai izgubiti starateljstvo nad ovnom nakon njegovog izlaska iz kazamata, tako da će on prema zakonu Lejk Stejta najverovatnije biti prosleđen porodici nedužne žene radi dodatne kompenzacije.

Kako je lokalni gradonačelnik, Pol Abhong Majak, izjavio za Ghana Wish, vlasnik ovog ovna i žrtvina porodica su u rodbinskim odnosima i žive u komšiluku. Ovan nije davao bilo kakve izjave, tako da nisu poznati motivi ovog gnusnog zločina, niti to da li se pred sudom pokajao zbog svog nedela.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group