Ustaj sine oči majkine ideš u policijsku stanicu

Jednog mladića majka je dovela u policijsku stanicu nakon što ga je prepoznala na snimcima sigurnosnih kamera objavljenim u vezi sa pljačkom koja se odigrala u vozu...

U utorak, 15.02.2022. godine u 14:07 po lokalnom vremenu, odigrala se oružana pljačka na liniji kompanije Metra Electric Line, prilikom pristupanja voza na Van Bjuren stanicu, u centru Čikaga. Sigurnosne kamere uhvatile su osamnaestogodišnjeg Ziona Brauna, kako navodno poteže pušku na mašinovođu i uzima novac, pre nego što je napustio kompoziciju i udaljio se pešice sa lica mesta. Međutim, fotografije vezane za ovaj incident su krenule da cirkulišu i Brauna je ubrzo prepoznala njegova majka, koja ga je odvela u policijsku stanicu, gde je priveden.

Kako je sudu dostavljeno, ubrzo nakon što ga je majka prepoznala, ona je svog sina, inače studenta Lojola Univerziteta u Čikagu, automatski odvela u policijsko odeljenje Kaljumet Sitija kako bi se predao, preneo je Miror. Na fotografiji kreiranoj od snimaka sigurnosnih kamera, Braun može biti viđen u potpuno crnoj odeći, sastavljenoj od duksa sa kapuljačom, pantalona, jakne i belih patika. Snimak je uhvatio ovog mladića kako se udaljava od voza, ostavljajući konduktera i mašinovođu sa rukama u vazduhu.

Braun je uzeo ukupno 110 dolara od konduktera, preneo je CWB Chicago. On je prema navodima odbacio svoje oružije odmah nakon incidenta, posle čega je otišao da prisustvuje predavanju na koledžu. Oružije je pronađeno i prema sudskim izveštajima radi se o vazdušnoj pušci. Braunov advokat istakao je da je tinejdžer, koji ne poseduje kriminalnu istoriju, morao da jede nešto pre predavanja i da je bio gladan, što je bio pokušaj da se sudija ubedi u motiv koji je doveo do pljačke.

Međutim, sudija nikako nije bio impresioniran pravcem u kom se ovaj argument kretao i konstatovala je kako je i ona jednom bila student i osećala je glad, ali nikada nije pokušala da izvede oružanu pljačku. Ona je ipak na kraju potvrdila zahtev države da ne dozvoli kauciju Braunu, tako da će se osamnaestogodišnjak iz pritvora prebaciti do suda radi održavanja pretresa četvrtog marta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group