Abu Dabi planira izgradnju najvećeg gejming kompleksa na svetu

Već dugo traje rasprava o tome da li video igre treba smatrati sportom ili ne. Bez obzira na kojoj ste strani argumenta, ne može se poreći da je e-sport jedna od najbrže rastućih industrija na svetu. Prema izveštajima, industrija video igara treba da generiše prihod od 159,3 milijarde dolara u 2020. godini.

Ovo je predstavljalo veliku priliku za preduzeća širom sveta, pa zato Abu Dabi gradi novi kompleks e-sporta pod nazivom Piksel koji će biti najveći kompleks za e-sport i virtuelne igre na Bliskom istoku, ali i na svetu.

O tehnološkom aspektu predstojećeg centra za igre pobrinuće se libanska kompanija Robocom VR. Glavni izvršni direktor kompanije Al Barakah International Investment i programer kompanije Al Kana, Fouad Mašal, potpisao je memorandum o razumevanju sa izvršnim direktorom kompanije Robocom VR Karimom Ibrahimom.

„Naše partnerstvo sa Robocom VR pozicioniraće PIKSEL kao jednu od najtraženijih VR i e-sports destinacija “, rekao je Fouad Mašal. „Daćemo priliku igračima da rastu i razvijaju svoj profesionalni talenat za takmičenje na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Karim Ibrahim, izvršni direktor Robocom VR-a. „Uzbuđeni smo što ćemo otkriti raj za igrače u Abu Dabiju”., na kraju je dodao Ibrahim.

Piksel će biti jedinstveno središte za e-sport sa posebnom akademijom sa vrhunskim objektima za obuku. Pored toga, igrački kompleks će imati svoj prostor za održavanje međunarodnih turnira. Ljubitelji igara moći će da posete Piksel-ovo arkadno područje gde će moći da iskuse i isprobaju najnovije igre i opremu za igre.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group