Lifestyle - Biz

Džordanov dres sa koledža prodat za 1,38 miliona dolara

Dres koji je Majkl Džordan nosio u svojoj šampionskoj sezoni 1982-1983 na Univerzitetu Severna Karolina, prodat je nedavno po neverovatnoj sumi od 1,38 miliona dolara putem kuće Heritage Auctions...

Sudeći prema izveštajima, ova prodaja je postala istorijska i ovo je zvanično najskuplji dres Majkla Džordana do današnjeg dana. Čuveni dres nošen je tokom UNC-Stanford utakmice na Stanford Invitational Tournament događaju, a lokalni student koji je radio na održavanju svlačionice gostujućeg tima zadržao je Džodranov dres.

Heritage Auctions ističe da ovaj dres predstavlja jedini čija se fotografija poklapa sa Player of the Year fotografijom na The Sporting News, na kojoj Džordan može biti viđen kako nosi uniformu obeleženu tradicionalnim Tar Heel bojama, njegovim brojem 23, prezimenom i školskim obeležjem.

"Kao što konačna cena dokazuje, ovaj dres predstavlja sve što bilo koji ozbiljan kolekcionar može poželeti", izjavio je dikrektor sportskih aukcija, Kris Ajvi. "Ovo je apsolutni unikat, on se poklapa sa fotografijom i predstavlja neverovatnu investiciju. Sa druge strane, dres legendarnog Majkla Džordana iz njegovih ranih dana predstavlja nešto u šta je dobro investirati. Smatram da je prodaja prošla dobro koliko god je to moglo biti."

Foto upoređivanje predstavlja proces koji se sada koristi kako bi se odredila autentičnost memorabilija korišćenih u utakmicama, dok je direktor dalje objasnio da su fotografija visoke rezlucije Džordanovog dresa i ona sa naslovne strane The Sporting News publikacije pokazele potpuna poklapanja u najsitnijim detaljima, svaka rupa u mrežastom materijalu je identična na više tačaka, zajedno sa slovima i navojima.

"Što se kolekcionara tiče, ovo je za njih prava i vruća ponuda, a upravo to nam omogućuje da generišemo ovako značajnu cenu", dodao je direktor. Pre prodaje ovog UNC dresa Majkla Džordana, rekordno prodat primerak ovog košarkaša držala je Chicago Bulls uniforma iz sezone 1986-1987, prodata za 480.000 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group