Google i Amazon pod istragom zbog lošeg poslovanja i lažnih oglašivača

Britanaska regulatorna agencija otvorila je istragu protiv kompanija Amazon i Google kako bi otrkila da li su ovi tehnološki giganti prekršili zakon o zaštiti potrošala, ne preduzimajući dovoljno akcije protiv lažnih marketinških oglašavanja...

Istraga bi mogla rezultirati velikim kaznama i povećati pritisak na komšijske kompanije, uključujući Facebook i Apple, kako bi se eliminisalo antikonkurentsko poanašanje. Juče je CMA agencija objavila kako njena formalna istraga, dodata prethodnim, zaključenim prošlog maja, može primorati Amazon i Google da se zvanično obavežu menjanju načina na koji se bore sa lažnim oglašivačima.

"Naša briga jeste da milioni kupaca na mreži mogu biti prevareni lažnim rivjuima i potom potrošiti svoj novac bazirano na ovakvim predlozima", izjavio je izvršni direktor CMA, Andrea Koseli. "Na isti načinin, ovakvo ponašanje jednostavno nije fer, posebno kada odeređeni oglasi mogu dobiti pet zvezdica za svoje proizvode ili servise koje nude, dok oni koji posluju u okviru zakona gube svoje."

Amazon i Google potvrdili su da će sarađivati sa CMA istražnim organima, dok su predstavnici prvopomenute kompanije potvrdili da su prebacili značajna sredstva kako bi se borili sa lažnim i podstanutim oglašavanjima koja se mogu pojaviti u njihovoj radnji.

"Striktna politika naše firme jasno ističe da svi rivjui moraju biti bazirani na pravim iskustvima, dok prilikom otkrivanja kršenja pravilnika, automatski delujemo u okviru njihovog sprečavanja, što može značiti ukljanjanje štetnog sadržaja ili onemogućavanje korisničkog naloga", izjavio je prvi čovek za odnose sa javnošću kompanije Google.

CMA agencija takođe je pokrenula istrage u slučaju kompanije Facabook iz istih razloga i tvrdi da su struktuisane na tvrdnjama Apple i Google brendova vezanih za mobilne operativne sisteme, aplikacijske prodavnice i internet pretraživače iznesene prošle nedelje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group