Holandija sa novom tužbom nastavlja da dere Apple

Kompanija Apple susrela se sa još jednom parnicom vezanom za navodno monopolističko ponašanje u njenoj App Store, koja je ovoga puta teška oko šest milijardi dolara...

Poslednja tužba kreirana je u Holandiji i podneta je sudu od strane Dutch Consumer Competition Claims Foundation udruženja ispred svih kupaca, ističući problem sa načinom na koji kompanija Apple upravlja svojom App Store aplikacijom, koja se u poslednje vreme naziva ’Apple porezom’.

Dok brojni razvojni studiji kao što je Epic Games, duže vreme biju bitke protiv ovog tehnološkog giganta zbog brojnih problema u prošlosti, novi slučaj predstavlja novu ekstenziju u okvirima zakona o zaštiti potrošača, dok ovo holandsko udruženje tvrdi da su na kraju pred sve korisnike postavljeni daleko veći troškovni uslovi.

Potražujući 6,1 milijardi dolara u odštetama od kompanije Apple, ovo udruženje sada zahteva od korisnika koji su priuštili sebi kupovine na ovoj platformi od septembra 2009. godine da se priključe građanskoj parnici i dođu na saslušanje u okružni sud u Amsterdamu.

Najznačajnije u svemu jeste to što ovo nije prvi put da je američki tehnološki gigant kažnjen na sudu. Prošlog januara holandske regulatorne ustanove naredile su kompaniji Apple da ponudi opcije za isplatu sa treće strane za sve ljude koji koriste aplikacije za upoznavanje.

Holandska Uprava za potrošače i tržišta od tada kažnjava Apple sa pet miliona evra nedeljno, svaki put kada kompanija ne ispoštuje naređenje, što je već dostiglo pedeset miliona evra, a ova cifra će samo nastaviti da raste.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group