Lifestyle - Biz

Mark Zakerberg: „Milijarderi ne bi trebalo da postoje“

Peti najbogatiji čovek na planeti kaže da nijedna osoba na svetu ne bi trebala da ima beskonačne količine novca...

Osnivač i kreator Fejsbuka otvorio se javnosti i objasnio zbog čega smatra da milijarderi ne bi rebalo da postoje na ovoj planeti. „Nisam siguran kako bi se odredilo koliko ko zaslužuje koliko novca, ali sam siguran da niko ne bi smeo da ima prava na neograničene i sumanute količine novca kao što to imaju pojedinci, uključujući i mene“, rekao je Mark i šokirao javnost, objašnjavajući da bi trebalo da postoji zakon koji nagrađuje ljude koji urade nešto korisno ili koji zarade novac, ali da bi moralo da postoji ograničenje od konstantnog i neograničenog priliva novca.

Mark kaže da milijarderi onda trebaju svoje bogatstvo da dele sa drugima i da bi to trebalo da bude ozakonjeno. On je svojim ličnim pirmerom pokazao kao se to radi i 99% svojih Fejsbuk deonica je donirao. Ostalo bogatsvo koje ima koristi kako bi podržao nauku, medicinu i mlade umove i ulaže milijarde za bolju budućnost.

Međutim, Mark dodaje da postoje pojedinci koji imaju i veće količine novca od njega, a koji ništa ne čine za čovečanstvo i koji novac koriste samo za destrukciju i samouživanje. On smatra da se to mora zabraniti i da milijarderi i svi ostali bogati ljudi na planeti moraju da preuzmu odgovornost kako bi naša planeta bila bolje i lepše mesto za život.

Da li se vi slažete sa rečima Marka Zakerberga i da li biste vi pristali da donirate velike količine vašeg bogatstva kada biste ga zaradili?

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group