Lifestyle - Biz

Mekgregor je zvanično zaobišao Lebrona na listi najbogatijih

Konor Mekgregor je postao četvrti atleta sa najvećom zaradom na svetu, što ga je, prema Forbsu, postavilo iznad velikih imena kao što su Tajger Vuds, Rodžer Federer i Lebron Džejms...

UFC superstar skočio je za dvadeset mesta od prošlogodišnjeg, kada je bio na 24. mestu sa zaradom od ukupno 34 miliona dolara. Ovoga puta, Forbs je procenio irčevu zaradu na oko 99 miliona, zahvaljujući masivnoj isplati na dan meča sa Flojdom Mejvederom prošlog leta.

Prethodna godina i pomenuti meč doneli su ovom borcu ukupnu zaradu od 85 miliona, dok ostatak njegovog bogatstva dolazi iz marketinškog polja. Forbs procenjuje da ovaj dohodak iznosi oko 14 miliona.

Irac je u poslednjih 12 meseci potpisao mnogo novih ugovora, koji su omogućeni popularnošću poslednjeg meča sa Mejvederom. Njegovi trenutni pratneri su Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile i brend Betsafe.

Ovaj čovek takođe poseduje i rezidencijalne ugovore sa Wynn Las Vegas kompanijom i u njima može proslavljati svoje duele i uživati do mile volje, dok su udeli u njegovom digitalnom svetu obeleženi u vidu Conor McGregor FAST Program, MacMoji App, MacTalk App i Mac Life naslovima, koji mu takođe donose određeni kapital.

Lebron je, u međuvremenu pao na šestu poziciju liste sa procenjenim dohotkom od 85,5 miliona dolara. Zvezda NBA lige nije ostvario svoje mesto putem košarke, veći putem različitih marketinških poteza i incesticija, dok je on ujedno i potpuno legitiman biznis tajkun.

Pomenuti košarkaš je investito u kompaniji Blaze i svih 17 podbrendova koji su u njenoj grupaciji, odnosno, svim sverastućim franšizama koje poseduje. Nike patike sa njegovim potpisom trenutno su među najprodavanijim među aktivnim NBA igračima takođe. Ovaj čovek trenutno poseduje svoju ličnu proizvodnu kompanijiu SpringHill Entertainment i medijsku kuću Uninterrupted.

Pored svega toga, čuveni Irac je ipak uspeo da prevaziđe ovoliko jakog konkurenta, ali za sada mora još uvek naporno da radi kako bi na ovoj listi stao iznad Ronalda i našta mnogi ulažu pare tokom nekoliko narednih godina.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group