Lifestyle - Biz

Porast MILIJARDERA

Najnovija istraživanja su pokazala da se u svetu trenutno nalazi 2100 milijardera...

Nedavni izveštaj pokazuje da je broj milijardera širom sveta sada dostigao ogromnih 2100! Prema studiji koju je objavila švajcarska investiciona banka UBS, globalna populacija milijardera sada je porastala za 38,9 posto u odnosu na pet godina ranije. Izveštaj takođe navodi da je kombinovano bogatstvo svetskih milijardera u 2018. godini dostiglo 8,5 triliona dolara, što je povećanje za 35 procenata u odnosu na 2013. Brojka takođe beleži porast žena koje se pridružuju redovima sa ukupno 233 ženskih milijardera širom sveta od 160 koje su bile zabeležene u 2013. godini.

Ovo nam govori jednu stvar, da se pojedinci u svetu bogate i da dolaze do ogromnim količina novca koje je bukvalno nemoguće potrošiti, dok se čitave zemlje i države guše u siromaštvu i nemaju novca da prežive. Za samo 5 godina broj milijardera povećao se za 40%, dok siromaštvo na globalnom nivou raste, što znači da postoji problem u ekonomji koji omogućava da pojedinci budu bogatiji od čitavih zemalja.

Mnogi predlažu da bi morao da se smisli zakon koji bi obavezao milijardere da svoj novac moraju da uložu u zemlje kojima taj novac fali i da bi to bila njihova obaveza, baš kao i plaćanje poreza. Naravno, bogataši se bune, jer ne žele da svoj zarađeni novac doniraju, tako da za tačno rešenje za ovaj problem ne postoji.

Problem bi bio rešen kada bi svi milijarderi svojevoljno želeli da doniraju novac i da pomažu siromašnijim ljudima i zemljama, ali to nije uvek slučaj i neki ne žele ništa da dele, jer smatraju da je njihov novac samo njihov.

Foto:luxurylaunches.com

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group