Lifestyle - Biz

Poznate ličnosti koje su bankrotirale

Poznate ličnosti zarađuju milione dolara svojom glumom, pevanjem, producentskim veštinama, a ponekad i jednostavnim pojavljivanjem na zabavi…

Verovatno ćete pomisliti da oni imaju i više novca nego što je potrebno, ali ponekad to nije slučaj. Ogromne plate često ih zavaraju i navode na impulsivne kupovine umesto na pametno investiranje. Nakon što potroše sav svoj novac na putovanja, automobile, garderobu, ekstravagantne zabave i drugo, brojne poznate ličnosti su često bliže granici siromaštva nego bogatstvu. Oni uglavnom tada pomisle “ ma dobro, ja sam poznata ličnost, brzo ću ponovo zaraditi taj novac”, ali, na njihovu nesreću, slava je nešto što je nestalno i promenljivo. U jednom momentu možete biti na A-listi sa beskrajnim uspehom, dok se ujutru možete probuditi u sasvim drugačijem okruženju. Poznate ličnosti žive živote ispunjene skandalima, pa su tako seks snimci, rehabilitacije ili sudski sporovi čest razlog gubitka njihovih poslovnih angažmana.

Pa, šta poznate ličnosti rade kada se nađu u situaciji sa voema malo novca i bez perspektivnog zaposlenja na vidiku? Pa, oni urade isto što i svi drugi – ili se oprobaju u nekom drugom polju, pa na primer pokušaju da napišu bestseller ili proglase bankrot. Ovoga puta predstavljamo vam 10 poznatih ličnosti koje su izgubile sve svoje “teško” zarađene milione.

10. Majk Tajson

Majk Tajson nam je svima poznat kao nekadašnji šampion sveta, koji je svom protivniku Evanderu Holifildu tokom meča odgrizao pola uha. On je takođe odlužio 3 od 6 godina kazne po optužbi silovanja, a imao je i dosta gubitaka i problema sa zakonom zbog korišćenja narkotika. Iako je tokom svoje slavne bokserske karijere zaradio oko 300 miliona dolara, on nije bio u mogućnosti da plati svoj porez, i proglasio je bankrot 2003.godine.

9. Toni Brakston

Ona je bila jedna od najprodavanijih pevačica tokom devedesetih godina i zasluženo je nosila titulu Kraljice R’n’B muzike. Njena pesma “Un-break My Heart” donela joj je i Gremi nagradu. Tokom 1998.godine, ona je proglasila bankrot, a za to je okrivila nedovoljni priliv novca od svog prvog albuma i svoje potrošačke navike koje su van svake kontrole. Ona je još jednom proglasila bankrot kada je morala da otkaže svoj šou u Vegasu, jer joj je dijagnostikovana mikrovaskularna angina. Njena sreća je ta što je popularna u Evropi, pa i dalje može izvoditi manje, privatne nastupe za svoje fanove sa dubokim džepovima.

8. Vejn Njutn

Vejn Njutn, poznat i kao Mr. Las Vegas, našao se u finansijskoj i zakonskoj neprilici zbog svog delimičnog vlasništva Aladdin Hotela. 1992.godine, on je proglasio bankrot. Takođe, on je tada bio u sudskom sporu protiv NBC, jer su oni, kako je on izjavio, objavili da se povezao sa mafijom kako bi kupio hotel. 2005.godine, poreska služba ga je tužila zbog 1.8 miliona dolara duga za porez. Pored njegove duge, uspešne karijere, Njutn nikada nije bio dobar sa novcem.

7. MC Hammer

MC Hammerove hit pesme “2 Legit 2 Quit” i “U Can’t Touch This” pomogle su mu da proda preko 50 miliona ploča tokom svoje rep karijere. Forbs magazin objavio je da je u jednom trenutku Hammerova vrednost bila oko 30 miliona dolara, ali ipak to nije dugo potrajalo. On je previše novca trošio na svoj lični luksuz, članove osoblja, izdržavao je porodicu i prijatelje, pa se tako pronašao u dugu visokom 13 miliona dolara. Bez nekog regularnog načina da održi svog bogati životni stil, on je 1996.godine proglasio bankrot.

6. Sinbad

Komičar Sinbad, kome je pravo ime Dejvid Adkins, pojavljivao se u emisijama kao što su The Redd Foxx Show, A Different World i The Cosby Show tokom osamdesetih i početka devedesetih godina. On je imao i svoj šou, The Sinbad Show, dosta komičarskih specijala i nekoliko filmskih uloga. Uprkos njegovom uspehu, on je imao problem sa plaćanjem poreza. 2007.godine, on je bio u top 10 na listi najgorih poreskih dužnika države Kalifornije. 2009.godine, podneo je zahtev za bankrot, koji je zahtevao likvidaciju njegove celokupne imovine.

5. Kim Bejsindžer

Kim Bejsindžer je dobro poznata po svom statusu Bond devojke, njene Oskarom nagrađene uloge u L.A Confidential, i njene uloge u Eminemovom filmu 8 mile. 1989.godine, ona je kupila 1.691 hektar zemlje, odnosno mali grad Braselton, po ceni od 20 miliona dolara. Ona je planirala da taj svoj posed pretvori u turističku atrakciju, ali to se nikada nije dogodilo. Zbog svojih finansijskih poteškoća, ona je bila prinuđena da proda ovu zemlju, što je dovelo do porodičnih razmirica. Takođe, morala je da odustane od snimanja filma Boxing Helena 1993.godine, pa je studio za koji je radila tužio. Ona je na kraju podnela zahtev za bankrot.

4. Aron Karter

Mlađi i daleko manje poznati brat čuvenog Nika Kartera našao se u veoma teškoj poziciji. Aron Karter nikada nije dobio šansu da sustigne nivo slave svog brata, ali ne može se reći da se nije trudio. On je snimio četiri studijska albuma, pojavio se u emisiji Ples sa Zvezdama, a sada navodno radi na petom albumu. Na kraju 2013.godine, on je podneo zahtev za bankrot, kako bi se rešio duga za porez, koji je napravio kada je bio tinejdžer.

3. Lari King

Ovih dana, CNN voditelj Lari King vredi oko 150 miliona dolara, ali je dotakao dno pre nego što se vinuo u visine. On je radio kao radio voditelj tokom 1960ih, što zapravo i nije bila karijera koja donosi novac. Stvari su zapravo krenule nizbrdo kada je 1971.godine uhapšen i optužen za tešku krađu, jer je navodno ukrao 5.000 dolara od svog poslovnog partnera. Iako su optužbe odbačene, on je izgubio posao i bio je zadužen 350.000 dolara. Proglasio je bankrot 1978.godine, ali je kasnije dobio mesto voditelja radijske emisije, koja je bila njegov stepenik prema njegove poznate CNN emisije.

2. 50 Cent

Reper 50 Cent je poslednji od poznatih ličnosti koje su proglasile bankrot. Njegova verzija bankrota dozvoliće mu da kontroliše svoje poslove, kako bi napravio plan i reorganizaciju svoje imovine i izbegao likvidaciju. Njemu je od suda stiglo naređenje da ženi plati 5 miliona dolara, zbog seks snimka koji je napravila sa svojim dečkom, gde je 50 Cent dodao svoje komentare i postavio ga na internet bez njene dozvole. Pet miliona dolara bi trebalo da je sića za osobu koja je navodno zaradila 100 miliona investiranjem u vitaminsku vodu. Kako on kaže, potrebno mu je samo malo vremena da se dovede u red, jer se vodi svojim motom “obogati se ili umri pokušavajući”.

1. Donald Tramp

Baš kao 50 Cent, Donald Tram je jednom proglasio bankrot u svojim vegaskim poslovnim poduhvatima. On tvrdi da je to bio strateški potez kako bi reorganizovao svoj posao i iskoristio zakone o bankrotu u svoju korist, što je inače uobičajeno za velike kompanije. Naravno, gubljenje nekoliko poslova nije velika stvar za nekoga poput Trampa, kako on uvek ima dovoljno budućih ideja koje će zameniti one neuspele. On je pojasnio da su bankrotirali njegovi poslovni poduhvati, a ne on.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group