Šek objašnjava zašto je odbio ugovor kompanije Nike

Šakil O'Nil bez ikakve sumnje predstavlja jednog od najuspešnijih košarkaša u istoriji NBA lige, dok je u svoje vreme smatran za najboljeg centra svih vremena...

Njegov uspeh u sportu privukao je pažnju brojnih brendova u industriji, čak i komanija koje se bore do krvi za podršku košarkaša. Među onima koji su istupili i zahtevali saradnju od O'Nila jeste i jedan od najvećih proizvođača patika, kompanija Nike. Međutim, kada je legendarni centar draftovan, on je odbio ponudu i umesto sa Nike, potpisao je ugovor sa kompanijom Reebok. U nedavnom intervjuu, O'Nil je otkrio zbog čega je tačno odbio ugovor sa popularnim brendom košarkaške opreme.

"Kada sam draftovan, oni su mi pružili priliku da posedujem svoje lične patike, mislim na Reebok. Kompanija Nike je bila zainteresovana, ali nije želela da imam svoje lične modele." Kako je dalje objasnio, u to vreme, on nije bio zainteresovan da bude drugi lik na polici i želeo je da ima svoje lične patike. "Želeo sam da imam svoju ličnu liniju, moje patike. Hteo sam da se pojavim uz vatromet. Tada mi je san bio da ljudi zapamte moje ime. A umesto da se dokažem prvo, želeo sam da moje ime bude tu pre nego što sebe kasnije usavršim."

Iako su pojedini smatrali kako je ovo bio veliki gubitak za sportistu, on je ipak potvrdio svoj izbor navodeći: "Nike je držao u vlasništvu Šekov brend u jednom trenutku, ali nisu želeli da mu se posvete dovoljno, oni nisu želeli da imaju ništa sa njim, vrativši mi ga ponovo i uspeo sam da ga podignem do 600 miliona prodatih pari patika od tada".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group