Planeta uskoro dobija prvi mega hotel u svojoj orbiti

Globalni putnici dubokog džepa uskoro će moći da dodaju novu destinaciju svojoj listi želja, jer će u kratkom roku svet dobiti prvi luksuzni svemirski hotel, koji bi prema očekivanjima trebalo da bude otvoren pre kraja ove decenije…

Orbital Assembly Corporation predstavlja grupaciju koja stoji iza Voyager Station projekta i nedavno je najavila planove o izgradnji hotela u nižoj zemljinoj orbiti, sa početkom radova od 2025. godine. Ukoliko sve prođe po planu, ovo kosmičko odmaralište biće potpuno oprativno do 2027. godine.

Renderi ovog svemirskog hotela prilično su futuristični i liče na Kjubrikovu stanicu iz Odiseje, sa stanicom sastavljenom od individualnih ćelija pričvršćenih u rotirajuću konstrukciju Ferisovog točka. U svemirskom hotelu svi gosti moći će da uživaju u obilju pogodnosti uključujući bioskop, spa centar, teretanu, tematske restorane, biblioteke i koncernta dešavanja.

Pošto se za hotel očekuje da bude u niskoj zemljinoj orbiti, njegova postavka će ponuditi najlepše poglede na rodnu grudu ispod kako iz smeštaja, barova i restorana, tako i svih ostalih mesta, zajedno dovoljnih kako bi u njima komforno boravilo do 400 ljudi. Dodatne prostorije predstavljaju smeštaje za posadu, rezerve vode, vazdušne i energentske sisteme, koji prema planovima takođe zauzimaju jedan deo ove orbitalne građevine.

Veliki plan ove kompanije takođe uključuje i prodaju delova hotela određenim zainteresovanim deoničarima, uključujući i vladine agencije koje možda žele da ih koriste kao trenažne centre, ili privatne vlasnike koji izraze želju za obezbeđivanjem najneverovatnije vikendice u svemiru.

Voyager Station će prema navodima praviti pune krugove oko planete u roku od devedeset minuta, upotrebom gnerisane veštačke gravitacije stvorene putem kružne rotacije. Osnivač kompanije Gateway Foundation, koja već koristi neke od Voyager segmenata, izjavio je: "Ovo će biti sledeća industrijska revolucija". Ovaj čovek je dodao da je rotacioni aspekt vitalan u njegovom projektu, jer bez gravitacije ljudi ne mogu predugo preživeti u svemiru.

N.Đ.

Izvor: Hype Beast

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group