Sex

Humoristični muškarci pružaju najbolje orgazme

Ženski orgazam oduvek je predstavljao komplikovanu temu, sa brojnim nepoznatima oko kojih i dan danas razbijamo glavu...

Međutim, poslednja istraživanja navode da neki od vickastijih predstavnika muškog dela populacije imaju najbolje šanse da dovedu dame do ove magične tačke. Svi mi volimo dobru šalu  i osećaj kada se dobro nasmejemo do suza u konverzaciji sa drugima, a eksperimenti nedavno objavljeni u Socioaffective Neuroscience & Psychology publikaciji navode da humoristični, kreativni i emocionalno razvijeni muškarci daleko češće uspevaju da prebace visoke orgazmičke pragove svojih partnerki.

Istraživanje je izvršeno uključujući 103 slobodne žene, od 20 do 69 godina, zaduženih za oko 71 minut remiziranja svojih seksualnih prošlosti pojedinačno. Dame koje su u vezama nisu učestovale u eksperimentu, jer su ljudi zaduženi za njegovo izvođenje zaključili da one mogu podsvesno osećati obavezu za rangiranje svojih trenutnih partnera na višem nivou nego što je to zapravo istina.

Čitavo istraživanje zasnovano je na definisanju svih faktora koje muškarci ženama mogu pružiti radi dostizanja orgazma sa najvećim uživanjem. Ovo ujedno sugeriše da privlačnost omogućuje ženama da iskuse intimu na daleko većem nivou.

Međutim, ovaj rad takođe je naglasio da se atraktivnost ne zasniva samo na dobrom izgledu, navodeći: “Obrazac koji smo pronašli u našim rezultatima sugeriše da su ženski orgazam daleko više puta uslovile muške osobine koje potencijalno grade pažnju, nalik emocionalnoj toplini i vernosti, radije nego klasične karakteristike dobrih gena i mačo odlika.”

Sudeći prema istraživanju, najbolje iskustvo žene su imale kada muškarci poseduju pozitivne psihološke crte. “Partneri koji uključuju visoke orgazmičke stope rangirani su kao veoma humoristični, kreativni, topli, verni i bolje mirišu od partnera koji su uključeni u niže rangove, uključujući daleko veće napore kako bi izazvali orgazam svoje lepše polovine.”

Tim koji je radio na ovom istraživanju istakao je pojedina ograničenja svoje studije, koja uključuju i nemogućnosti da se tačno definiše specifičan doprinos pojedinačnih karakteristika koje doprinose ženskom orgazmu. “Na primer, veći nivo humora i kreativnosti može doprineti rejtingu privlačnosti, što se kasnije manifestuje povećanjem kvaliteta ženskog orgazma.”

Takođe je moguće da se partneri koji često pružaju jedno drugom orgazam upuste u aktivnosti koje će ih verovatnije dovesti do vrhunca. Ipak, humor kao osobina svakako ne može škoditi.

N.Đ.

Izvor: IFL SCIENCE

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group