Jutarnje erekcije kao odlika dobrog zdravlja

Seksualni ekspert otkriva šta znači regularno buđenje sa jutarnjim salutiranjem, koje je u suštini dobra stvar po muško zdravlje...

Kejt Mojl, ekspert za seks i konsultant za parove, koji radi za proizvođača seksualnih igračaka LELO, nedavno je načela temu čestih mitova i zabluda vezanih za odnose u spavaćoj sobi. Razgovarajući sa novinarima Sun publikacije, Kejt je objasnila da samo zbog toga što se budimo sa erekcijom ne znači u suštini da smo napaljeni. Ovo je sasvim normalno za muškarce i zapravo predstavlja veoma dobar znak za naše zdravlje.

Kako je ova dama dalje objasnila: „Noćna penalna tumescencija ne znači da je muškarac jednostavno probuđen napaljen ili da je imao erotski san zbog kog je doživeo erekciju, iako i ovo ponekada može biti slučaj. Ovo je zapravo pitanje veoma zdrave cirkulacije i aktivnosti centralnog nervnog sistema“.

Muškarci zapravo mogu doživeti između tri do pet erekcija svake večeri i one će najverovatnije postati najuočljivije kada se probudimo. Kejt je takođe, upozorila sve nas da bi trebalo da pratimo pokrete naših vršnjaka u jutarnjim satima, jer ukoliko ova pojava odjednom nestane, pravo je vreme za posetu lekaru.

„Ukoliko ove jutarnje erekcije odjednom prestanu da se pojavljuju, onda je to indikator nekog zdravstvenog stanja koje se iza podvlači“, dodala je. „A, tada je pravo vreme da porazgovarate sa svojim lekarom.“

Kejt je takođe želela i da razotkrije mitove o tome da li potencijalne polno prenosive infekcije vaših partnerki mogu biti primetne i lako uočljive, naovodeći da dosta ovakvih bolesti ne moraju biti vidljive niti pružati jasne simptome.

Kako je dodala: „Svako ko upražnjava seks bez zaštite, ne samo namerno, već i u formama seksa kao što je oralni, može zakačiti polno prenosive infekcije. Pojedine polno prenosive infekcije dolaze potpuno bez simptoma, tako da je dobra ideja testirati se redovno, što je potpuno lako i sve što zahteva jeste posetu klinici ili upotrebom kućne opreme, koja je u poslednjim decenijama postala dostupna gotovo svima“.

Kejt je takođe potvrdila da je uvek najbolje osigurati se i zaštiti na vreme upotrebom kondoma, posebno ukoliko imate seks sa novom partnerkom. Naravno, regularno testiranje na polno prenosive bolesti može osigurati da niste pokupili ništa usput.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group