Umesto mikropenisa dobio novi alat koji mu je izrastao na ruci

Čovek koji je rođen sa mikropenisom sada tvrdi da je njegov seksualni život daleko zdraviji nakon što je uzgojio zamensku alatku na svojoj ruci, putem procedure poznate kao faloplastika...

U jednom Channel 4 dokumentarcu, emitovanom ove nedelje, moguće je videti tri čoveka koji su podvrgnuta ovoj proceduri, koja uključuje uzimanje kože sa drugog dela tela i kreiranje novog penisa, prikačenog na ruku, gde raste do željene veličine pre nego što se premesti na njegovu prirodnu poziciju.

Dvadeset i šest godina star Anik, rođen je sa nerazvijenim penisom, što je izazvano retkim genetskim interseksualnim stanjem, poznatijim kao sindrom androgene neosetljivosti. U početku, doktori su verovali da on ima ukopan penis, pre nego što su mu rekli da se zapravo radi o mikro penisu.

Razgovarajući sa ljudima iz LADbilbe publikacije, Anik je naveo kako je bio veoma ogorčen zbog ekstenzivnih operacija kojima je podvrgnut, ali je na kraju ipak pronašao mir na svom putovanju. „Živim sa dosta bola koji je nedavno konačno prestao i razlog za to je što su operacije često bile nepotrebne“, izjavio je mladić. „Nateran sam da mislim da sam bolesno dete odrastajući po bolnicama, ali na kraju, jednostavno sam imao telo koje je vidno drugačije od ostalih.“

Novi penis uzgojen je na njegovoj podlaktici i zatim je prebačen na prepone, dok je koža sa zadnjice korišćena radi sređivanja ruke. Međutim, Anik je veoma brzo shvatio da nešto nije potpuno u redu nakon odlaska na finalnu proceduru, koja uključuje ugradnju implanta zaduženog za dostizanje erekciju upotrebom pumpe smeštene u skrotumu, zbog čega je imao velike bolove i osećao nelagodnost.

Posle još jednog zahvata namenjenog rešavanju ovog problema, Anik je morao da održava svoj penis u erekciji tokom dve nedelje kako bi se koža rastegla, pre nego što je otišao u bolnicu da bi ga lekari spustili. Tokom snimanja dokumentarca, Anik je podvrgnut još jednoj operaciji radi pomeranju pumpe tako da bi joj pristup bio olakšan. Uprkos tome što je bol i dalje prisutan, ovaj čovek tvrdi da su stvari daleko bolje nego ranije, mada je najveća promena zasnovana na uticaju koji je ovaj proces imao na njegovo samopoštovanje.

Anik tvrdi da je njegova porodica pokušala da učini sve kako bi se on osećao bolje u svom telu, ali ga je to još više nerviralno kada je bio mlađi, naglašavajući dodatno koliko je njegovo stanje zapravo otuđujuće.  

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group