Amir Kan nakon poraza pokazao svoje povrede i priznao da razmatra penzionisanje

Amir Kan je izašao sa dosta povreda i masnica nakon dobrih batina koje je dobio od strane Kel Bruka...

Bruk, koji je isčekivao ovaj meč godinama, kanalisao je svoju frustraciju kako bi prebio Kana u mančesterskoj AO Areni, u šestoj rundi, prošle nedelje. Bruk se nalazio pod jakim pritiskom jer je okupljena publika glasno podržavala Kana – inače rođenog u Boltonu – grčevito ga ismevajući, ali se ovaj borac nikako nije dao, niti je podlegao užasno neprijateljskoj atmosferi, ostavljajući protivnika ošamućenog na nogama više puta, zbog jakih uzastopnih udraca koje mu je slao u glavu.

Kan je junački izdržao sve i odbijavši da padne ostao u uspravnom položaju, ali je takođe dobio nekoliko veoma brutalnih udarca u lice koji su ostavili vidan trag iza sebe, što je bilo dovoljno da sudija Viktor Loglin prekine meč u pedeset i prvoj sekundi šeste runde.  

Šteta koju je Bruk naneo svom tridesetpetogodišnjem protivniku jasno je mogla biti viđena nakon meča. Batine koje je dobio i težak poraz koji je pretrpeo nakon dve ipo godine izostanka iz sporta, doveli su do toga da Kan sada ozbiljno razmatra kačenje rukavica o klin.

„Sešću sa svojom porodicom kako bih razmotrio stvari, ali to se može desiti“, izjavio je Kan kada je upitan da li bi ovo mogla biti njegova poslednja borba. „Ovo je svakako nešto o čemu razmišljam, definitivno. Uvek sam govorio da ne želim da boks penzioniše mene, jer hoću da se penzionišem iz sporta, dok je kazna slična ovoj koja se dešava u mom sportu, ponekada previše štetna u budućnosti. Razgovaraću sa svojom ženom i porodicom i videti kako ćemo dalje odavde.“

U intervjuu datom posle meča, Bruk je tvrdio da je pobeda delovala previše lako, izjavljajući: „Ovaj meč je za mene bio dugoočekivan, tako da sam veoma srećan što više nikada neću biti upitan o tome kada ću se boriti sa Amirom Kanom. Uvek sam znao da će se ova borba dogoditi. Samo sam frustriran što se ona nije dogodila ranije, ali bolje ikada, nego nikada. Ostaću zapamćen po ovom meču zauvek. Ne želim da budem bezborazan niti pokažem nepoštovanje prema Amiru, ali ovo je delovalo previše lako i bilo je samo pitanje vremena. Srećan sam što se ovo poglavlje sa Amirom Kanom konačno zatvorilo“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group