Borković uz bolove i novi peh došao do prvih bodova!


Najbolji srpski automobilista je uspeo da pojača svoj učinak iz kvalifikacija i osvoji četiri boda u prvoj trci WTCC šampionata, na Velikoj nagradi Argentine.

Iako mu je lekar zabranio da vozi i uprkos insistiranju organizatora da vozi na sopstvenu odgovornost, Borković je u takmičenju za Jokohama Independents trofej prvu trku uspeo da završi kao petoplasirani i time osvojio ćetiri boda.

Nakon postizanja 13. vremena u kvalifikacijama, usled tehničkih problema sa sedištem, Borković je uspeo da izvoza celu trku i popravi plasman za dva mesta. Druga trka je obećavala dobar rezultat u generalnom plasmanu, obzirom da je sprski automobilista uspeo da uđe u Top 10 uprkos velikim bolovima.

Nakon prvog incidenta na stazi i izletanja Toma Koronela, Borković uspeva da se dočepa osmog mesta. Srpski as je uspevao da odoli pratiocima sve do sledećeg kruga kada ga je pretekao Čilton. Isto je pokušao i Ridel ali kada je Borković odbio napad, Šveđanin ga je snažno udario od pozadi i tako izbacio iz trke jer je Honda pretprela velika oštećenja.

Bez obzira na velike probleme i peh u drugoj trci, Borković može da bude zadovoljan i s nestrpljenjem očekuje sledeću trku WTCC koja će se održati 19. aprila na stazi Mulaj el Hasan za Veliku nagradu Maroka.

Foto: Blic

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group