Botas u opasnosti da ispadne iz Mercedesa

Valteri Botas trenutno se bori da ostane u Mercedes F1 timu...

F1 2019 sezona je na svojoj polovini, a to znači da se timovi već pripremaju sa sledeću sezonu i da gledaju kakve će bitne promene napraviti. Iako mnogi timovi već rade na promenama bolida, najveća promena će se možda desiti u Meredesu. Mercedes je izjavio da trenutno testira mladog vozača Estebana Okona, koji bi možda zamenio Botasa u sledećoj F1 sezoni. To znači da bi Botas ispao iz ovog tima i da bi morao da potraži novo utočište u ovom sportu.

Hamilton naravno ostaje broj jedan vozač MErcedes tima, ali mladi Okon pokazao je veliki talenat i ako se pokaže, vrlo lako može preuzeti mesto Valterija Botasa.

„Nisam siguran šta će se desiti, potrudiću se da ostanem u Mercedes timu, ali ako se Okon pokaže bolje, onda ću morati da pripremim plan B, pa možda i plan C i da potražim drugi tim u kojem ću se trkati“, rekao je Botas.

On je objasnio da ne voli ovakav tip neizvesnosti i da će još malo sačekati da Meredes donese odluku, a ako oni to ne urade, on će promeniti tim u svakom slučaju. Fanovi ne bi voleli da Botas ode, jer je ove sezone vozio fantastično i pravio je odličnu podršku Hamiltonu, ali ostaje nam da vidimo šta će tim iz Mercedesa na kraju odlučiti.

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group