Britanski bokser završio u komi zbog silovitog udarca zadobijenog u meču

Britanska bokserska zvezda i otac dvoje dece smešten je u veštački izazvanu komu nakon svog poslednjeg meča...

Prošle nedelje, borac lake kategorije iz Hadersfilda, Luis Palmer, poznatiji kao Crni čelik, ušao je u ring sa Grantom Kviglijem, u galzgovskom Radison Blu hotelu.

Međutim, medicinsko osoblje pokraj ringa ubrzo je uletelo kako bi mu pružilo pomoć, prebacivši ga na kraju u bolnicu nakon što je pretrpeo zastrašujući udarac od strane svog protivnika. Šef Britanskog bokserskog odbora za kontrolu, Robert Smit, bio je tu za vreme incidenta, preneo je Dejli Star.

Kako je direktor izajvio: „Borba je bila prilično izjednačena, ali je on dobio strahovih udarac na kraju četvrte runde. Borcu je u ringu prvu pomoć pružilo medicinsko osoblje i prevezen je u bolnicu. On ima krvarenje na mozgu i trenutno se nalazi u veštačkoj izazvanoj komi, što je normalna procedura, što su mi jutros preneli doktori i to je sve što za sada mogu da kažem“.

Kvigli je, kako je direktor preneo, očigledno veoma uznemiren i potrešen incidentom. Ova borba je bila sedma Kviglijeva i Palmerova četvrta. Međutim, Kvigli se nije borio tokom šest godina pre nego što je ušao u ring sa Palmerom.

Čitav meč organizovan je od strane Sent Endrjuz Sportskog kluba i održan je u čast bivšeg škotskog boksera Kaša Faruka, koji je počeo svoju karijeru 2015. godine, ali se povukao prošlog januara zbog saveta lekara. Incident na ostrvu ponovo je podsetio bokserski svet na meč iz 2016. godine, kada su se susreli Nik Blekvel i Kris Eubank mlađi, u kome je prvopomenuti bokser završio sa moždanim krvarenjem takođe.

Nik Blekvel je pretrpeo dodatno oštećenje mozga zbog toga što je nakon svih upozorenja i ovog incidenta, potpuno ignorisao savete lekara i vratio se redovnim sparinzima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lu 🦍 (@blacksteel_lp)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lu 🦍 (@blacksteel_lp)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group