Čarls Lekler od sledeće sezone vozi za Ferrari

Mlada nada Formula 1 šampionata zvanično od sledeće sezone postaje zvezda italijanskog tima...

Nakon nekoliko nedelja spekulacija i vesti koje su ovih dana dolazile o tome, Ferrari je konačno završio sa Raikonenom poslavši bivšeg šampiona u ekipu Sauber, tokom razmene za dvadesetogodišnjeg vozača Čarlsa Leklera.

Uprkos tome što je ovo velika degradacija u Raikonenovoj karijeri, trejd između dve ekipe sigurno će pogodovati obojici vozača, jer je Lekler jedan od najobećavajućih prospekata Formule 1 i buduća zvezda u svakom smislu, dok će Raikonen, svojim iskustvom, svakako pomoći ekipi Sauber u njenom procesu restruktuiranja i vraćanja na dobar put. Tokom njegove ruki kampanje, Lekler je osvojio čitavih 13 poena u vozačkoj postavci, sa sedam trka do kraja tekuće sezone, uprkos jednom od najslabijih automobila u karavanu, što definitivno predstavlja podatak koji je vredan pomena.

„Bilo je pravo zadovoljstvo pružati podršku Čarlsu Lekleru tokom njegovih ruki godina u Formula 1 šampionatu“, izjavio je šef tima Alfa Romeo Sauber, Fridrih Vasur. „Od njegovog dolaska, mladi vozač je pružao ovom timu sjajnu motivaciju. Mi smo konstantno nastavljali da se popravljamo i nastavićemo da radimo naporno sve do kraja sezone kako bismo dostigli što je bolje rezultate moguće zajedno. Svesni smo da je Čarlsov talenat veliki i uvereni smo da je pred njim svetla budućnost. Nastavićemo da ga pratimo i želimo mu sve najbolje na njegovom putu, bila je prava čast imati ga ovde.“

U međuvremenu, Luis Hamilton je izjavio za dvadesetogodišnjeg vozača poreklom iz Monaka, da on poseduje toliki potencijal, da ga očekuju samo velike stvari, a ovo svakako ne može da se kaže za svakog klinca koji je došao u najbrži cirkus u poslednjih nekoliko godina. Pored svih nadanja, kao ljubitelji ovog sporta, mi ne možemo, a da ne uočimo da je Raikonenovo vraćanje u stari tabor, verovatno gori potez od onoga koji je pretrpeo Dalil Kvjat kada je iz ekipe Red Bull vraćen u Toro Rosso, kao zamena za Maksa Ferštapena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group