Ceo svet priča o Džerardovom ispraćaju

Zamislite da svi na stadionu u Srbiji aplaudiraju protivničkom fudbaleru? Takva scena se proteklog vikenda mogla videti u Engleskoj na ispraćaju fudbalske legende Stivena Džerarda...

Na londonskom "Stamford brdižu", kada je Stiven Džerard napuštao igru, svi navijači protivničkog kluba su ustali, na čelu sa trenerom Čelsija Žozeom Murinjom i jakim ovacijama pozdravili legendu Liverpula.

Kapiten Liverpula i bivši reprezentativac Engleske odigrao je poslednji veliki derbi sa kog je ispraćen kako i dolikuje. Ceo svet priča kako su protivnički navijači i trener u tom 79. minutu nedeljnog meča "poslali" Džerarda u “Dvoranu slavnih”. Engleski fudbal je posle čak 19 godina ostao bez jednog od najboljih fudbalera ili “gospodina u kopačkama”, kako su ga popularno nazivali.

"Pokazali smo koliko poštujem vrhunske igrače. Nedostajaće mi omiljeni neprijatelj. Zbog igrača kao što je Džerad sam postao ovakav trener. Probao sam da ga dovedem i u Čelsi, i u Inter, i u Real. Uvek želim da ligu u kojoj radim bude najbolja na svetu, da učim od najboljih igrača. Ne možemo da zaustavimo prirodu, tužan sam što odlazi, ali možemo da imamo fantastične uspomene na sjajne protivnike. Video sam kako je Figo završio karijeru kod mene u Interu, sada odlazi Džerard, pre njega Lampard... I Karager je bio sjajan neprijatelj", rekao je Murinjo u svom stilu.

"Mnogo su mi draže ovacije navijača Liverpula. Čelsijevi navijači su pokazali da me poštuju na nekoliko sekundi, a pre toga su me sve vreme 'prozivali'. Neću da im podilazim, ali je lepo što su se sportski poneli - lep gest. Godinama sam im bio na meti, jer nisam hteo u Čelsi. Murinjo je najbolji trener na svetu, izuzetno ga poštujem. Mogao sam u tri navrata da sarađujem sa njim, samo da nisam toliki navijač Liverpula. Jedino zbog njega sam razmišljao da napustim Liverpul", poručio je Džerard.

U nedelju nije bilo bitno ko je "plavac", a ko "reds", čak je i rezultat bio miroljubiv (1:1) - Džerard je to zaslužio. Jedina praznina koja je ostala je što napušta Ostrvo bez titule Premijer lige.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group