Dva poslednja Ronaldova gola donela su mu titulu rekordera evropskih prvenstava

U poslednjem meču reprezentacija Portugala i Mađarske, Kristijano Ronaldo je oborio još jedan rekord, postajući vodeći golgeter svih vremena na UEFA European Championship takmičenjima...

Kako je vreme odmicalo, portugalski napadač postigao je dva gola u pobedi nad Mađarskom od 3-0, na Euro 2020 meču. U 87 minutu, Ronaldo je postigao svoj prvi pogodak iz penala, dok je kasnije iz blizine dao gol u nadoknadi vremena. 36 godina star fudbaler postigao je 11 golova u ovom takmičenju, dva više od bivšeg kapitena Francuske Mišela Platinija.

Sa ovim golovima, Ronaldo je sada na svega tri internacionalna gola od Ali Deaija, iranskog napadača koji drži internacionalni skor svih vremena sa 109. golova. Očekuje se da će Kristijano biti u prilici da dostigne skor Iranca na svim internacionalnim takmičenjima, pre kraja ovog Euro 2020 šampionata i stane ispred svih igrača u ukupnom skoru.

Kao dodatak pomenutom rekordu, Ronaldo je takođe oborio još jedan tokom istog meča protiv Mađarske, postajući prvi igrač koji je ikada igrao u pet različitih evropskih šampionata. Ronaldo će se za svoju reprezentaciju igrati i u sledeća dva meča u kojima će se Portugal sastati sa Nemačkom i Francuskom. Tokom svoje karijere i u poslednjih deset susreta, Ronaldo nije bio u mogućnosti da postigne golove protiv ovih timova.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group