Dvadeset i čeitiri godine od nemogućeg gola Roberta Karlosa

Kada se razmišlja o Robertu Karlosu, svakom poznavaocu fudbala, odmah na pamet pada njegov suludi slobodnjak koji je izveo protiv Francuske 1997. godine, ali on je već sledeće godine postigao još jedan potpuno neverovatan gol koji je ušao u istoriju svetskog fudbala...

Legendarni brazilski levi krilni bek postigao je slično nemogući pogodak iz praktično mrtvog ugla za Real Madrid, u utakmici koju je ova ekipa igrala protiv Tenerifea, 21.02.1998. godine. Karlos je utakmicu startovao kao i uvek nešto niže na levom krilu, dok je lopta nakon pasa njegovog saigrača u jednom trenutku delovala kao da će mu pobeći i izaći u gol-aut.

Međutim, kada je ovaj mađioničar stigao, uspeo je da u poluvoleju uputi potpuno nečuven i neviđen udarac koji je golman dočekao potpuno nespremno i zatečeno, zbog lopte koja je u neverovatno ubojitom felšu išla u gornji dalji ugao, prevarivši ga, dok se on očajnički potrudio da je nakon izletanja skrene rukom sa svoje linije, što naravno nije uspeo.  

Karlos je zbog svoje brzine, savršenog pasa, ubojitog udarca i igranja svake pozicije uz levu aut liniju, često bio bombardovan od stane svojih timskih kolega, ali je u ovom slučaju čak i on ostao potpuno začuđen nakon gola koji je postigao. Naravno, brojni stručnjaci su se nakon ovog poteza pitali da li je on ovde zapravo želeo da uputi pas, međutim, niko nikada nije osporio savršenstvo ovog poteza.

Neponovljivi Karlos ovaj svoj pogodak protiv Tenerifea zapravo kotira više nego onaj kada je prkosio gravitaciji protif Francuske, izjavljujući: „Zaista volim gol koji sam postigao protiv Tenerifea, ovo je bio daleko komplikovaniji pogodak. Ovaj gol sam praktično postigao sa gol-aut linije, nešto bliže korner zastavici“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group