Evo zašto su reli trke jedan od najopasnijih sportova (VIDEO)

Pronašli smo par video klipova koji jasno pokazuju koliko su reli vozači neustrašivi...

Ništa nije uzbudljivije od dobre reli trke. Svi oni koji makar malo vole automobilske trke i automobilizam, uživaće u reli trkama bilo kog tipa. Iako veliki broj ljudi smatra da su npr. trke formule mnogo opasnije od relija, to zapravo nije slučaj.

Vozači formule imaju široke staze koje su veoma dobro osigurane i obezbeđenje, pa ako dođe do izletanja ili udara, sve može da se brzo i sigurno reši. Kod reli trka to nije slučaj. Ove trke se najčešće održavaju po brdovitim i šumskim putevima koji su širine jedne kolovozne trake. Možda se ova vozila kreću sporijom brzinom od formule, ali voziti brzinom od 200 km/h uskim putevima je zaista „ludo“!

Opasnost je zaista neverovatna. Mala greška vozača ili suvozača može dovesti do ozbiljnog prevrtanja, izletanja ili udara koji može dovesti do ozbiljnih povreda ili smrti. Imajte na umu da se ove trke održavaju na zatvorenim putevima koji nisu toliko obezbeđeni, pa je velika verovatnoća da udarite u drvo, stenu pa čak i u neku kuću ili životinju.

Ovi klipovi to dokazuju. Vozač na klipu jasno demonstrira kakva koncetnracija i umeće je potrebno za ovaj sport.

 

OVO NIJE SVE!!! Iako je ovaj vozač demostrirao neverovatno vozačko iskustvo i savršenu kontolu, nezgode su vrlo česte u ovm sportu, pa pogledajte šta se dešava kada ne ide sve po planu.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group