Sport

Ferštapen možda osvoji skraćenu F1 sezonu

Hamilton će morati da se pazi...

F1 organizacija nedavno je objavila da će se od 5. jula održati 8 trka koje će omogućiti da se sezona 2020. nastavi. To znači da ćemo i ove godine dobiti pobednika i da ćemo imati priliku da vidimo borbe između najboljih vozača na planeti.

Rečeno je da publike neće biti i da će se trke održavati iza zatvorenih vrata, tako da će F1 organizacija strogo kontrolisati ko dolazi na trkališta. Potvrđeno je da će biti održano 8 trka, a da će prva biti u Austriji, dok će se sledeća održati u Mađarskoj.

Ono što ukazuje na to da će Ferštapen možda uspeti da dođe do bodova za titulu jeste činjenica da je on pobeđivao u Austriji 2018. i 2019. godine,  a ako to uradi ove godine, onda znači da ima priliku da uzme dve pobede.

On je takođe imao i nekoliko pobeda u Mađarskoj, tako da mu i trka u ovoj zemlji ide u prilog. Ako mladi vozač pokaže dominaciju na ovim stazama kao i u prethodnim godinama, onda vrlo lako može skinuti Luisa Hamiltona sa prestola.

Ostaje da sačekamo 5. jul i da vidimo kako će se prva trka posle pauze odigrati.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group