Fjuri pobedio Vajldera i preuzeo titulu šampiona teške kategorije

Tajson Fjuri u veoma dinamičnom meču nokautirao je Dionteja Vajldera i ponovo preuzeo titulu WBC šampiona teške kategorije...

Veoma napet trilogijski susret u T-Mobile Areni doneo je nekoliko nokauta, sa dramatičnom završnicom Kralja Cigana, koji je popravio svoj lični rekord sa 31-0-1. Meč je potpuno kulminirao nakon što je Fjuri dva puta završio u kanapima tokom treće runde, pre nego što je superiornim pokretima i čistim udarcima uspeo da natera Vajldera da tetura po ringu. Nakon što je oborio Vajldera u desetoj runidi, Fjuri je meč završio brutalnim krošeom koji je pogodio svoju metu u prvom minutu sledeće.

Vajlder je nakon meča prevezen u bolnicu, u okviru preventivne mere koju je predložio sudija Rasel Mora. Sudijskom rekapituluacijom meča i pregledom tablica zaključeno je da je po broju bodova Tajson jednoglasno vodio do samog kraja borbe.

Fjurijeva želja za pobedom i provokacije starovali su i pre početka meča, kada je snimljen kako se zagreva u svlačionici uz Sweet Home Alabama pesmu, aludirajući na Vajlderovo južnjačko poreklo i njegov rodni grad Tuskalusa u ovoj državi. U intervjuu datom nakon borbe, Fjuri je pevao publici American Pie i proglasio samoga sebe za najvećeg boksera teške kategorije u svojoj generaciji. "Uvek sam govorio da sam najbolji borac na svetu, a on je na drugom mestu. Nemojte nikada sumnjati u mene. Kada je najteže ja sam najbolji", izjavio je Fjuri.

Nakon remija u prvoj borbi i pobede nokautom za Fjurija u drugoj, druga uspešna borba za ovog boksera verovatno bi bila dovoljna kako bi se stavila tačka na ovo rivalstvo ispunjeno mržnjom između ova dva vrhunska borca svetske klase.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group