Kanađanin šampion trke sa četiri piva na 1.600 metara

Pretrčavanje razdaljine od 1.600 metara ispod pet minuta definitivno predstavlja nešto što bi većinu ljudi potpuno razorilo, nateralo na povraćanje i dovelo do iznemoglosti i to daleko pre nego što bi nekoliko piva bilo umešano u čitavu jednačinu...

Ovo je upravo glavna primesa neobične Beer Mile trke, u kojoj učesnici moraju trčati na 1,6 kilometara, ispijajući po jedno pivo između krugova. Kanadski trkač Kori Belmor nedavno je predstavio novi svetski rekord kruga na 1.600 metara, kompletirajući sva četiri kruga i četiri piva, za svega 4 minuta i 28 sekundi. "Zaista sam srećan sa ovim rezultatom", izjavio je Kanađanin u intervjuu nakon trke.

Dodatno, ovo nije Belmorov prvi, pa čak ni drugi put da postavi najbolje vreme ove trke. Ovo je zapravo četvrti svetski rekord ovog čoveka, tako da se on takmičio sam protiv sebe, poslednji put obarajući rekord drugim najboljim vremenom od 4:33 sekunde tokom 2017. godine. "Znao sam da je potencijal bio tu i konačno sam srećan što sam uspeo da spustim vreme ispod 4:30 sekundi", dodao je šampion. "I dalje postoji dovoljno prostora za poboljšanje, ali sveukupno, na stazi dobrog kvaliteta, svi trče izuzetno brzo, tako da je ovo bio neverovatno uzbudljiv dan."

Uprkos tome što je već stari profesionalac, Belmor ne koristi bilo kakve posebne treninge niti pripreme za Beer Mile trku, a kako je prethodno izjavio: "Jednostavno se pojavim na dan trke i nadam se da će moj stomak moći da izdrži sve".

Kada je bivši olimpijac Nik Simonds okušao svoju sreću sa Beer Mile izazovom, predstavljenom na njegovom YouTube kanalu, on je objasnio da mu je podrigivanje pene predstavljalo veliki problem i da mu je čitavu trku učinio potpuno užasavajućom, navodeći da nije pametno ni pokušavati da se trkate dok ispijate ili ste pod uticajem ovog pića. "Alkohol vas ne stiže, jednostavno nemate dovoljno vremena kako biste ga pretvorili u gorivo za svoje telo. Tokom ovakve trke, jednostavno imate samo tonu adrenalina i strašan osećaj u stomaku", zaključio je iskusni trkač.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group