Kanelo Alvarez bi mogao da se bori za titulu teške kategorije

Više slika

Više slika

Kanelo Alvarez mogao bi postati šampion teške kategorije ukoliko to poželi, sudeći prema njegovom kolegi Frenku Sančezu...

Kanelo je trenutno bokserski kralj u fazi „funta za funtu“ i osvojio je svetski šampionat u četiri različite kategorije tokom svoje živopisne i veoma uspešne dosadašnje karijere.

On je osvajač zlata u laganoj srednjoj, poluteškoj, super poluteškoj i lako teškoj kategoriji, a ujedno je tokom karijere uskakao u dve divizije do 86 kilograma i u WBC krstaricu boreći se sa njenim šampionom Ilungom Makabuom, nastojeći da u nekoliko godina postane šampion u pet različitih kategorija. Kanelo je visok svega 172,7 cm, tako da se u potencijalnom ulasku u tešku kategoriju mora suočiti sa Tajsonom Fjurijem, Entonijem Džošuom i Deontaj Vajlderom, koji ga značajno nadvišuju.

Bilo kako bilo, nepobeđeni Kubanac Sančez, koji se bliži skoru od 20 prema 0 sa pobedom protiv Kristijana Hemera u novogodišnjoj noći, tvrdi da nema razloga da ne bude uspešan u najvećoj kategoriji takođe. „Vidite, sparingovao sam sa Kanelom“, izjavio je Sančez za DAZN. „Mogu vam samo reći da sam potpuno siguran da on poseduje snagu teškaša. On može izdržati polutešku bez problema, tako da prema mom mišljenju, on može postati šampion teške kategorije ukoliko to zacrta“.

„Kanelo je pravi borac i apsolutni profesionalac. On je potpuno ozbiljan i poseduje respekt kako prema meni, tako i prema svojoj radnoj etici. Najveća lekcija koju sam ja od njega naučio jeste to da, nevezano sa tim da li trenirate ili se nalazite unutar ringa tokom borbe, potrebno je da budete maksimalno ozbiljni po pitanju svog zanata, koji morate ispratiti sa velikom strašću. Ovo je ključna stavka koju sam preuzeo iz svog druženja sa Kanelom, čovekom koga veoma poštujem.“

Ovaj borac je takođe izjavio da bi Kanelo mogao da se takmiči sa velikim momcima u teškoj kategoriji, dok je Usik Aleksandr Aleksandrovič dodao kako je on potpuno otvoren po pitanju jedne takve superborbe. Sančez trenira sa Kanelom svakodnevno i zajedno se nalaze pod tutorstvom Edija Rejnosoa, želeći da ostanu u trci za svetske titule i ove godine.

Kanelo, koji je javno podržao svog klupskog kolegu u poslednjoj borbi, veruje da će on ostvariti svoje ciljeve: „On će biti svetski šampion i očistiće patos sa svima u teškaškoj diviziji zbog svog velikog talenta“, izjavio je Kanelo za El Nuevo Herald.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group