Ko je lepotica koja vozi brže od života

Prošlog Macau Grand Prix takmičenja u Formula 3 šampionatu dogodio se starahovit sudar u kome je ozbljno povređen vozač Sofia Floerš...

Izlazeći na glavni pravac veoma komplikovane gradske staze u Makau, Floeršova je udarila u zadnji deo svog rivala, kidajući točkove sa leve strane svog bolida. Ona je zatim preletela preko bankina i uletela u desnu krivinu, udarajući u automobil japanskog vozača ShoTsuboija, nastavljajući dalje preko zida od guma i ograde pre nego što se zakucala u kabinu namenjenu fotografima.

Tim ove mlade talentovane mlade dame, Van Amersfoort Racing, procenjuje da je ona vozila brzinom oko 276 km/h kada je udarila u drugi automobil i zakucala se u fotografski bunker.

Strahoviti sudar ostavio je Sofiu sa frakturom kičme i dva povređena fotografa u svom epilogu. Jedan od ovih ljudi iza objektiva, Čen Veng Vang, pretrpeo je teške povrede jetre, dok je drugi fotograf, Hirojuki Minami prevezen u bolnicu, ali je ubrzo pušten. Redar koji se našao u blizini pretrpeo je prelom vilice od letećih krhotina bolida.

Na svu sreću, Floeršova se dobro oporavlja nakon jedanaestočasovne operacije i sanacije njenih povreda, dok je prethodne sedmice, vozač na svojoj strani objavio da će se vratiti u sport čim se potpuno oporavi.

"Preživela sam operaciju koja je trajala 11 sati. Od sada sve svoje nade polažem u oporavak. Ostajem još nekoliko dana u Makau dok ne postanem sposobna za transport. Želela bih da se zahvalim svim svojim navijačima na najlepšim željama, koje sam sada počela da čitam. Vraćam se sigurno u šampionat, jer Dallara kreira veoma dobre šasije", napisala je Floeršova.

Prvo mesto na podijumu kobne trke u Makau konačno je osvojio devetnestogodišnji britanski vozač Den Tiktum, dok je sin legendarnog Mihaela Šumahera, Mik, osvajač ovogodišnjeg šampionata.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group