Kralj Kazu nastavlja svoju neverovatnu profesionalnu karijeru u 55. godini života

Ikona japanskog fudbala Kazujoši Mijura dokazao je da su godine samo broj zaigravši ponovo za jedan evropski klub u pedeset i petoj...

Napadač koga su navijači prozvali Kralj Kazu u Japanu, otišao je na pozajmicu iz svog matičnog kluba Jokohame u redove portugalskog drugoligaša Oliveirensea, svega nekoliko nedelja pre svog 56. rođendana. Poslednji transfer obeležio je šestu različitu zemlju u kojoj je ovaj veteran igrao u svojoj karijeri, koja se sada već protegla do neverovatne pete decenije.

Miura je igrao fudbal u Brazilu, Japanu, Italiji, Hrvatskoj i Australiji, dok je njegov poslednji izlet iz japanske lige naglasio da još uvek ne planira da okači kopačke o klin. „Iako je ovo novo mesto za mene, radiću naporno kako bih svima pokazao igru po kojoj sam poznat“, izjavio je Mijura. On je prethodno najavio da će igrati aktivno fudbal do šezdesete godine, dok će svoj 56. rođendan proslaviti dvadeset i šestog februara.

Mijura je potavio Japan na svetsku fudbalsku scenu davnih devedesetih, a tokom svoje desetogodišnje kampanje koja se završila dvehiljadite on je odigrao 89 utakmica za svoj nacionalni tim. Kazu se prošle godine pridružio četvrtoligaškoj ekipi Suzuka Point Gejtersa na pozajmicu, gde je igrao sa svojim starijim bratom Jasutošijem i postigao dva gola na osamnaest nastupa.

Njegova klupska karijera do sada je obeležila istoriju šesnaest timova, počevši sa brazilskim Santosom 1986. godine. Legendarni Japanac je najveći deo svoje karijere proveo u Jokohami, gde je odigrao 293 utakmice između 2005. i 2021. godine. Kralj Kazu je odigrao ukupno 783 utakmice u domaćem šampionatu, postigavši 55 golova za svoj nacionalni tim.  

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group