Kristijano Ronaldo poseduje organizam deset godina mlađi

Kristijano Ronaldo je bez ikakve sumnje jedan od najboljih fudbalera današnjice, ali i svih vremena, kompletan atleta, kome godine nikako ne smetaju...

Treneri i stručno medicinsko osoblje ekipe Real Madrid, sproveli su nekoliko testova i utvrdili da biologija ovog majstora može biti upoređena sa čovekom starim 23 godine.

Međutim, kao što svi znamo, napadač španskog timma stariji je deceniju od ove računice. Ronaldo se nalazi u 16. godini profesionalne fudbalske karijere i trenutno ne pokazuje bilo kakve znake opadanja u formi pred svetski šampionat u Rusiji, koji će se održati ovog leta, dok njegovi trbušnjaci i dalje izgledaju kao da su klesani iz jednog komada mermera. Šta to ovaj čovek zapravo radi kako bi svoje godine okrenuo u suprotnom smeru?

Dok određene Ronaldove tajne usporenog starenja leže u srećnoj kombinaciji gena, veći deo onoga što ga razdvaja od gotovo svakog drugog sportiste na svetu jesu njegova radna etika i posvećenost zdravom životu. Sav naporan rad koji ukaže predstavlja glavni razlog tome što tokom svog zalaska sve dublje u tridesete, Ronaldo nastavlja da predstavlja predominantnu silu na terenu.

Stoga, ne predstavlja nikakvu tajnu da je Ronaldo čest posetilac teretane i predstavlja jednog od najspremnijih ljudi na planeti, što je evidentno u njegovoj ukupnoj fizičkoj formi, ali i privrženosti da pomera sve granice i da sve od sebe odmah pri prijavljivanju na trening, sa koga uvek zadnji izlazi. Santijago Segurola, dobro poznati španski fudbalski novinar, govorio je jednom o Ronaldovoj posvećenosti telu i rekao: „On nije jedan od onih igrača koje vidite kako izlaze noću i ostaju u klubovima do sitnih jutarnjih časova, prežderavajući i opijajući se u velikim količinama. On je uvek na treningu, sa timom ili samostalno“.

Ronaldo je stoprocentno fokusiran na optimizaciju svog tela i omogućavanju maksimalnih performansi. Ovo svakako uključuje ledene kupke u pet ujutru, radi boljeg početka dana ili relaksirajuće plivanje u tri ujutru radi boljeg oporavka od meča. Iako ovo može delovati kao preterivanje, samo pogledajte koliko je puta Ronaldo odsustovao sa terena radi neke povrede, sve će vam biti jasno.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group