Luis Hamitlon je zbog teške situacije u Mercedesu dobio odrešene ruke

Kako Mercedes nastavlja da tone sve dublje u probleme tokom nove sezone, Luis Hamilton je primoran da napravi senzacionalni korak u svojoj karijeri...

Prošla Formula 1 sezona bila je za zaborav za Srebrne strele jer je tim nemačkog proizvođača ostao u prašini iza Red Bull i Ferrari ekipa. Pred ovu sezonu optimizam u taboru Mercedes tima bio je veoma veliki i svi su se nadali da će stvari krenuti nabolje. Međutim, prve dve trke u sezoni već su dokazale da od toga nema ništa i da se problemi Mercedes tima nastavljaju. Završivši na petom mestu u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, Hamiltonu je rečeno od strane Edija Džordana da odmah promeni tim.

Govoreći za OLBG, Džordan je izjavio: „Formula 1 mora imati Hamiltona u Ferrari timu i Ferrari timu je potreban Hamilton. Hamilton bi trebalo da pređe u drugu šampionsku ekipu, ali drama nastaje zbog pitanja ko bi svoje mesto mogao da mu ustupi. Za sada nema potpisanog ugovora i direktor Mercedes tima, Toto Volf, tvrdi da bi Hamilton trebalo da razmotri odlazak“.

„Kako bih se ja osećao da sam Hamilton i da sam zaista voljen ovde? Nije mi poznato Volfovo stanovište po pitanju čitave situacije, ali verujem da, kada kaže kako bi želeo da Hamilton ostane, on to i misli. Međutim, Mercedes nije dovoljno dobar za Hamiltona.“ Džordan je potom predložio zapanjujuću razmenu vozača između Hamiltona i Šarla Leklera.

Kako je dodao: „Šarl Lekler je u velikoj meri tip vozača za Mercedes tim, a videti njega i Džordža Rasela u borbi bilo bi zaista zadivljujuće. Ovo bi mogao biti izvanredan potez. Kada zamišljam da Hamilton prelazi u Ferrari stvari jednostavno nisu lake jer je on osvojio sedam svetskih šampionata iza trokrake zvezde i verovatno bi želeo da ostane. Sa druge strane, svi veliki vozači bi želeli da sednu za volan velikog tima kakav je Ferrari i zbog toga smatram da bi Hamilton trebalo tamo da završi“.

U prošlosti, Hamilton je sam govorio o Ferrari ekipi, dok je prošle godine izjavio za Corriere della Sera: „Naravno, bilo bi veoma lepo voziti za Ferrari u karijeri, ali stvari se dešavaju sa razlogom“. Međutim, Britanac je potom potvrdio svoju lojalnost ekipi Mercedes, dodavši u istom intervjuu: „Mercedes je moja porodica. Uvek ću biti vozač ovog tima, baš kao i Sterling Mos“.

N.Đ.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group