Mercedes razvio novi sistem za Formulu 1

Nažalost, on će biti ukinut sledeće sezone zbog promene pravila u F1...

Na testiranjima u Katalonij,svi su mogli da primete da Botas i Hamilton imaju opciju da približavaju i odaljavaju volan, što je sve začudilo. Nakon testiranja,F1 tim Mercedes otkrio je o čemu se radi. Reč je zapravo o posebnom sistemu, koji omogućava vozaču da prilagođava ugao prijanjanja prednjih pneumatika na podlogu.

To omogućava vozačima da u određenim trenucima trke povećavaju i smanjuju trakciju i da tako sami određuju da li žele da se fokusiraju na prijanjanje, ili na zaštitu i čuvanje pneumatika. Ovakav sistem trenutno samo poseduje Mercedes i drugi timovi već su počeli da ulažu žalbe protiv njega, međuitm Mercedesu je dozvoljeno da ga koristi ove sezone.

Ali, od sledeće godine, kada će svi timovi imati isti budžet i kada će pravila biti rigorozna, Mercedes će ponovo morati da osmisli novi bolid i da odbaci ovaj sistem. Ipak, vozači i članovi tima se nadaju da će ovakva mogućnost doneti opciju da se lakše kontorliše vozilo, da se bolje diktira tempo trke i da se brže dođe do pobede.

Foto:EssentiallySports

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group