Mesi napušta Barselonu?!

Da li je došlo vreme za rastanak najboljeg igrača i kluba na svetu?

Posle uspešnih sezona i niza osvojenih trofeja i priznanja, stvari na relaciji igrač-klub ne funkcionišu kao pre. Razloga za nezadovoljstvo je nekoliko, a sve bi uskoro moglo da kulminira raskidom saradnje! Ako je verovati pisanju ostrvskih medija, argentinska zvezda i jedan od najboljih fudbalera sveta ikada, Leo Mesi, iznerviran odnosom prema njemu usled afere sa neplaćanjem poreza, ozbiljno razmatra da napusti Barselonu! Nekoliko tužbi i medijski linč koji proživljava, dovoljan su razlog da se potraži druga sredina. Iako gotovo neverovatno zvuči činjenica da igrač, koji je postao simbol uspešne Barselone, može da ode, to i nije tako nerealno. Naime, u poslednjih par sezona, pojavili su se finansijski moćni klubovi, koji mogu da isprate finansijske zahteve omalenog Argentinca. U prvim redovima PSG, Mančester Sit ii Bajern.

Najbolji igrač Barselone je već duže vreme frustriran zbog skandala, koji je izbio oko finansijskih malverzacija u koje je uključen i njegov otac. Mediji prenose kako je Leo spreman da napusti Barsu, naročito jer je i on nedavno pričao da bi voleo da se oproba u nekoj drugoj sredini, naročito u Premijer ligi. Takođe, želja za dokazivanjem je vrlo bitan faktor, jer je u dresu katalonskog kluba osvojio bukvalno sve i malo šta ga može više motivisati. Tu je i želja za dokazivanjem u jačoj ligi, nego što je to Primera, pa se Premijer liga nameće kao idealno rešenje. Ne treba zanemariti i još dve bitne stavke, koje mogu uticati na njegovu odluku. Naime, dolaskom Neimara, sve više se medijski akcenat stavlja na mladok Brazilca koji uveliko ruši rekorde i kupi slavu. U takvoj atmosferi, Mesi ne želi da bude “druga violin” kluba. Pored toga, kada brojni zaljubljenici u fudbal porede Mesija i Ronalda, često se ističe stavka da je Mesi sve uspehe postigao u samo jednom klubu i da ne bi mogao da igra u drugoj ligi. nasuprot tome, Kristijano Ronaldo se okušao i u portugalskoj, engleskoj i španskoj ligi, gde je sa uspehom nastupao.

Britanski "San" tvrdi da su čak tri kluba iz Premijer lige već imala kontakte sa Mesijevim zastupnicima u poslednjih nedelju dana, kao i da mnoge zvezde Premijer lige koji su prijatelji sa Mesijem, nagovaraju dvadesetosmogodišnjeg gaučosa da se preseli u Englesku. Tu je i pitanje obeštećenja koje bi katalonskom klubu pripalo, kako je pre izvesnog vremena, Mesi produžio vernost klubu. Naime, Mesijev važeći ugovor sa Barselonom ističe 2018. godine, a klauzula za njegov otkup vredna je 250 miliona evra.

Treba istaći da omaleni igrač trenutno ne igra, jer se povredio na prvenstvenom meču. Mesi se oporavlja od povrede ligamenata kolena i odbija da precizira kada će se vratiti na teren. Termin za oporavak mu je svakako dobro došao, kako bi razmislio o pravcu u kojem ide njegova karijera.

“Napredujem svaki dan, postavljam sebi ciljeve. Nikada nisam sebi postavljao rokove, jer ima stvari koje ne zavise od mene. Najviše bih voleo da na teren istrčim sutra, ali doktori mi ne daju. Kada oni budu rekli da sam se oporavio, tada ću se i vratiti na teren”, rekao je Leo Mesi, možda u budućnosti bivši član Barselone.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group