MMA borac Aleksander Pisarev preminuo u 33 godini od trovanja hranom

Ruska MMA zvezda Aleksander Pisarev preminuo je u trideset i trećoj godini života nakon trovanja lubenicom...

Pisarev, koji je trenirao sa moskovskim Tomahawk timom, postigao je profesionalni MMA rekord od 3-2 tokom svoje karijere i uspešno je stigao do finala Evropskog MMA šampionata. Kako prenose izvori, tridesetog oktobra, ovaj čovek je pronađen bez svesti u stanu svoga oca Igora Vladimiroviča, koji je u međuvremenu izašao napolje da prošeta porodičnog psa.

Ruska Pravda prenela je izjavu Vladimiroviča: „Pogledao sam u sobu, Aleksander i njegova žena su spavali. Prišao sam bliže i primetio da moj sin više ne diše. Na rukama su mu bile ogrebotine i frakture od prethodne borbe, ali to nije bilo ništa čudno. Mi smo jeli istu hranu, živimo zajedno“.

Pošto je otac naveo da je jeo istu hranu kao i njegov sin, jedan neimenovani član Pisarevog Tomahawk tima, izjavio je za rusku novinsku agenciju Tass kako je, prema preliminarnim informacijama, njegova smrt rezultirala trovanjem hranom.

„Aleksander Pisarev je umro u snu i nije imao bilo kakve hronične zdravstvene probleme“, dodali su članovi kluba. Pravda je među prvim publikacijama koje su sugerisale da je borac možda preminuo nakon lubenice, uprkos tome što je konzumirao i drugu hranu pre same smrti. Njegova žena takođe je bila hospitalizovana tokom čitavog haosa koji je nasto.

Zvanična izjava Istražnog komiteta moskovskog regiona navela je: „Istraga koja je pokrenuta u vezi sa smrću ovog sportiste zaključila je da je ona nastupila kao rezultat trovanja. Inspektori, kojima su pomagali forenzički stručnjaci, dodatno su istražili stan, konfiskujući predmete relevantne za istragu i isplaniravši opsežan forenzičko hemijski pregled“.

Tačan razlog Pisareve smrti biće konačno zaključen putem autopsije, dok njegovi rođaci nastavljaju sa insistiranjem da je on bio dobrog zdravlja i da nije imao hronična oboljenja. Tomahawk je odao poštu svom članu izjavom koja glasi: „Moj brate, prijatelju i učeniče! Reči ne mogu izraziti gubitak koji se oseća. Aleksander Pisarev je standard prijateljstva, pristojnosti i hrabrosti ruskog čoveka. Meni i svima u klubu neizmerno ćeš nedostajati. Počivaj u miru brate naš“.

Sudeći prema Heatline sajtu, voće, uključujući i dinju, medenu dinju i lubenicu, poseduje visoke rizike od izazivanja trovanja hranom zbog bakterije poznate kao listeria, koja može rasti na kori ploda i širiti se na njegovo meso. Ovaj sajt savetuje pranje voća pre jela kako bi se redukovali rizici trovanja hranom i njegovo odlganje u frižideru ukoliko ne planirate da ga odmah pojedete.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group