Nejmar se oprašta od reprezentacije nakon sledećeg svetskog prvenstva

Jedan od vrhunskih baletana modernog fudbala zvanično je najavio povlačenje iz reprezentacije...

Nejmar da Silva Santos Žunior izjavio je da će 2022 FIFA World Cup u Kataru biti njegovo poslednje pojavljivanje u dresu Brazila. U nedavnom intervjuu datom DAZN publikaciji, fudbaler je priznao da je ovaj sport za njega jedno preveliko breme na mentalnom nivou i da više nije siguran da poseduje potreban kapacitet kako bi nastavio.

Kako je napadač sa Parka Prinčeva izjavio: "Ovo će biti moj poslednji svetski šampionat. Smatraću ga svojim poslednjim jer nisam siguran da posedujem dovoljno snage u glavi kako bih se borio sa fudbalom više. Stoga, uradiću sve što je u mojoj moći da stvari ispadnu kako treba i daću sve od sebe kako bih pobedio sa svojom zemljom, što je moj najveći san još od malih nogu. Nadam se da ću moći to da uradim".

Nejmar je jedan od najistaknutijih brazilskih napadača današnjice koji je predvodio napore svoje zemlje tokom kampanje i jurnjave za šestom titulom šampiona 2014. i 2018. godine, ali je nažalost ovaj tim poklekao u polufinalu i četvrtinalu. Nejmar se trenutno suočava i sa prilično teškim startom sezone u svojoj klupskoj karijeri sa ekipom PSG-a, u kome je uprkos dolasku njegovog bivšeg saigrača iz katalonskog tima, Leonela Mesija, ostao kratak za pogodak još od prvog maja.

Krajem prošle nedelje Nejmar je takođe stigao u uži krug za osvajanje Zlatne lopte, a ukoliko odluči da igra nakon sledećeg Svetskog prvenstva u Kataru, on bi se mogao pojaviti za nacionalni tim Brazila 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group