Ostrvski kralj golih pesnica želi da ove borbe postanu zvanična disciplina

Čovek imena Džejms Mekdonag dobio je nadimak "King of the Travellers", a on mu je nadenut od strane drugih ljudi i verujemo da će ga pratiti dok je živ...

Međutim, koliko god njemu bilo nelagodno što mora nositi ovu titulu, on je ipak zaslužio, posebno zbog toga što je jedan od najboljih boksera golih pesnica na svetu. Tokom svoje karijere, koja ni u pedeset i četvrtoj godini ne deluje kao da jenjava, ovaj čovek je ostao nepobeđen, učestvujući u brojnim borbama, od kojih su mu pojedine donele velike sume novca.

Mekdonag je rođen u porodici irskih putnika i borio se za njih još od malih nogu, kada je iskoristio boks kako bi se oslobodio nasilnika, prenoseći ovaj sport na najviši nivo predstavljajući svoju ličnu promociju, ugovarajući legalne borbe golih pesnica.

Sve što je ovaj čovek kroz svoj život radio i ono što je morao da uradi, jeste da postavi svoje telo i ponos na kocku, ponekada za sume od po nekoliko hiljada, pa sve do par desetina hiljada funti u pojedinim slučajevima. Sa druge strane, jedna borba ovog irskog putnika ističe se po svemu od drugih, ali najviše zbog toga što je trajala gotovo tri sata, tačnije dva sata i 47 minuta. Čitav meč se odvijao bez pauza, bez rundi i jednostavno se sveo na maratonsko pesničenje i krvavu borbu do samog kraja.

Sume novca koje se mogu okretati prilikom organizovanih borbi između ovih porodica mogu varirati drastično, ali ponekada one pobednicima donose i do sto hiljada. Kako je Irac objasnio: "U mojoj situaciji, kada se radi o novcu, ja stavljam novac na borbu kako bih odao utisak da pokušavam da se izvadim iz meča".

Sada, sa velikm porastom popularnosti UFC borbi, na tržištu je stvorena velika rupa u koju boks golih pesnica može upasti i postati mejnstrim, posebno kada se u obzir uzme uspeh koji MMA ima u svetu. Mekdonag je uspeo da organizuje prvu legalnu borbu golih pesnica u Velikoj Britaniji, ali kako sam priznaje, ova grana sporta i dalje je veoma mlada i svet možda nije spreman za nju, što ga opet nije sprečilo da kreira svoju ličnu TV emisiju, pod nazivom Bare Knuckle Wars, u kojoj promoviše i privlači investitore kako bi pokušao da popularizuje ovaj sport.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group