Partizanova istorijska šansa


Fudbaleri beogradskog Partizana igraju odlučujuću utakmicu za plasman u grupnu fazu elitne Lige Šampiona...

Mogućnost da ispišu novu stranicu bogate istorije, prepun stadion, finansijska injekcija za klub, samo su neki od razloga da fudbaleri crno belih večeras ostave „srce na terenu“. Mnogi će istaći da gol zaostatka, iz prve utakmice, predstavlja opasnu prepreku za Partizan, ali najveće utakmice su se dobijale na juriš a ne taktiziranjem. Pobednici pišu istoriju, dok se gubitnici pomire sa njom.

Niko u taboru Partizana i ne pomišlja na predaju i igrači su svesni da im se ovakva šansa pruža jednom u karijeri. Mogućnost da zlatnim slovima budu upisani u istoriju kluba i da donesu osmeh na lica navijača, kojima je crno bela boja u srcu. U svojo bogatoj istoriji, Partizan je već bio u situaciji da juri nepovoljan rezultat iz prve utakmice. Stariji ljubitelji fudbala u Srbiji još uvek prepričavaju epski duel sa Kvins Park Rendžersom i istorijski ulaz u Ligu Šampiona preko engleskog Njukasla...

Trener Partizana, Zoran Milinković, u više navrata je izjavio da je pobeda jedina opcija za njegove izabranike i da će revanš utakmica prikazati crno bele u potpuno drugačijem svetlu. "Još je sveže, nije bilo tako davno, taj meč sa Steauom... Želeli bismo da to ponovimo, uz pun respekt prema protivniku, jer je BATE ozbiljna ekipa, ekipa koja ima iskustva, koja je stalni član Lige šampiona. Naš zadatak nije ni malo lak", rekao je Milinković, "Želimo da priredimo jedno crno-belo veče, jednu veliku radost za sve navijače. Učinićemo sve da dođemo do onog rezultata koji bi za Partizan značio prolaz dalje, da napravimo još jedan iskorak i da mušemu vratimo u Beograd". Optimizam je osnovni preduslov za vrhunske rezultate. Vera u čudo i sopstvene snage se čine realno, kada se izađe pred pun stadion Grobara. Vrhunska podrška iz dvomeča sa Rumunima, daje nam za pravo da očekujemo još jedan spektakl, u režiji crno belih iz Humske 1.

Pred večerašnji spektakl, u taboru crno belih nemaju problema sa povredama i treba očekivati najjači sastav na početku utakmice. Marko Jevtović je jedini igrač koji nema pravo nastupa, zbog crvenog kartona koji je „zaradio“ u prvom susretu u Belorusiji. Opšti je utisak da je taj crveni i rešio pitanje pobednika. Igrači beloruskog predstavnika u elitnom takmičenju su znali da kazne sve propuste Partizana i posle jednog kornera, stignu do značajne prednosti.

"Partizan će da napada, mora da napada, da tražimo gol ili dva. Ali, naši napadi ne smeju da nas uvedu u probleme, taj scenario bismo želeli da izbegnemo. Imamo i to iskustvo iz utakmice sa Steauom gde smo videli da svaka greška može da donese prednost na jednu ili drugu stranu. Mnogo pameti će nam trebati", istakao je trener crno belih.

Iako igrači Partizana ne žele to da priznaju, kako se bliži početak susreta, tako se i sve više oseća pritisak u crno belom taboru. Fudbaleri imaju jedinstvenu priliku da uđu po treći put u grupnu fazu Lige Šampiona. U prethodnih nekoliko dana, igrači su na treningu uvežbavali i penale, kao jednu od realnih opcija za prolaz.

Utakmica u Humskoj počinje u 20:45 časova, uz rasprodat stadion. U utakmici u kojoj se ulazi u istoriju, nema puno mesta za greške i svaka se greška skupo plaća.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group