Ratna zona u Muđelu

Samo 12 vozača je završilo trku...

Niko nije očekivao da će Velika nagrad Toskane ovako ostati upamćena u ovoj sezoni. Ogroman broj incidenata bio je prisutan na stazi i bile su aktivne 2 crvene zastave i čak 3 sigurnosna automobila koja su morala da prekidaju trku. Zbog toga su vozači ovoga puta imali čak 4 starta, što je dovelo do prave drame i velikih promena na tabeli.

Luis Hamilton uspeo je da dođe do još jedne pobede i tako osvojio 90. pobedu u karijeri, što znači da je na korak od obaranja rekorda koji je postavio legendarni vozač, Mihael Šumaher.Šumaher je u karijeri osvojio 91. pobedu, što znači da će za još dve pobede Hamilton biti neprikosnoveni broj jedan u ovom polju.

Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas, dok je na trećem mestu slavio Aleksander Albon kojem je ovo prvo penjanje na podijum u karijeri.

Sezona se nastavlja za dve nedelje u Rusiji, tako da jedva čekamo da vidimo šta će nas tada čekati.Na iznenađenje svih, ova sezona postala je uzbudljivija nego što je to iko očekivao.

Foto: F1

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group