Santos zvanično odgovorio na Karagerove tvrdnje o Peleovom rekordu

Brazilski Santos je uzvratio na tvrdnje Džejmija Karagera da je Peleov golgeterski skor običan mit, prošle nedelje u Monday Night Footbal emisiji Sky Sports mreže...

Razgovarajući sa Geri Nevilom i domaćinom emisije Dejvom Džonsom, Karager je izjavio: „Pomenuo sam tokom današnjeg sastanka da je Pele običan mit i ja ne verujem u njegovih hiljadu golova. Tako da je to dobro prošlo“. Pele, uprkos tome što je jedan od najvećih svih vremena i trostruki osvajač Svetskog šampionata, postao je mim u poslednje vreme i njegov rekord pokušavaju da ospore brojni ljudi.

Sudeći prema FIFA organizaciji, Pele je postigao 762 gola uključujući 643 zvanična pogotka za Santos. Međutim, brazilski klubobi tvrde da je on zapravo postigao 1.091 gol za njih. Nakon što su videli Karagerove komentare, čelnici Santosa, odgovorili su putem Twitter platforme. Oni su postavili sliku svog najvećeg igrača svih vremena sa njegova tri trofeja Svetskog kupa, kompletirajući je opisom: „Kralj je bio veoma zabrinut zbog spora oko njegove veličine i njegovog nepremostivog broja. Nemojte plakati (smajli)“.

Karager je bio zauzet svojim gostovanjem na nacionalnoj mreži tokom čitave prošle nedelje tako da nije uspeo da odgovori Santosu, dok brojni ljubitelji fudbala često kritikuju Pelea zbog toga što je smisleno brojao svaki svoj gol koji je postigao, bilo da se radilo o zvaničnoj ili prijateljskoj utakmici, što prema njima utiče na predstavu koju imamo o modernom fudbalu. U januaru prošle godine, Kristijano Ronaldo učestvovao je u pobedi Juventusa nad Udinezeom od 4 prema 1, što je bilo dovoljno kako bi bio jedan gol ispred Brazilca na listi svih vremena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group