Sin legendarnog Ronaldinja potpisao ugovor sa katalonskim velikanom

Sudeći prema izveštajima pozudanog fudbalskog novinara Fabricija Romana, sin internacionalne mega zvezde i jednog od najvećih svih vremena, Ronaldinja, krenuo je očevim stopama i potpisao profesionalni ugovor sa Barselonom...

Ronaldinjo, koji je dao 94 gola na svojih 207 nastupa za katalonsku ekipu tokom pet sezona i pre prelaska u italijanski Milan, odnosno u klubu sa kojim je već osvojio Ligu šampiona, dve nacionalne titule i dva Super kupa Španije, pre nego što se povukao iz ove predivne igre 2008. godine.

Petnaest godina kasnije, ovaj mađioničar se nada da će njegov sin Žoao Mendez, uspeti da ponovi uticaj koji je on imao na ovaj klub tokom karijere koja ga je učinila jednim od najboljih i najvoljenijih igrača.

Sa svim tim na umu, sedamnaestogodišnji Mendez proveo je deset probnih dana sa Barselonom kako bi pokušao da osvoji ugovor i priključi se slavnoj akademiji ovog tima. Ovu probu je pomno pratio i predsednik katalonskog kluba Đoan Laporta i Mendezov ujak i agent Roberto de Asis, sa ciljem ulaska u pregovore radi trajnog prelaska u klub.

Ovaj potez u karijeri ovog dečaka potvrdio je i Ronaldinjo, koji je najavio da će se njegov sin pridružiti njegovom bivšem klubu. Tokom intervjua datog RAC1 mreži, Ronaldinjo je izjavio: „Mogu potvrditi da će Barselona dovesti Žoaoa. Barsa je uvek bila deo mog života i u mom srcu, a to će se nastaviti i sa mojim sinom“.

Mendez je bio bez kluba od februara prošle godine, kada je mladi fudbaler raskinuo ugovor sa Kruzeriom nakon pet godina prvedenih u omladinskom sistemu ovog brazilskog tima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group