Sjajna Krunićeva srušila grend slem šampionku

Aleksandra Krunić je uspela da pobedi još jednu Italijanku na startu Vimbldona… 

Nakon trijumfa nad Robertom Vinči, od naše teniserke je izgubila i Sara Erani sa 6:3, 6:7 (2), 6:2, pa će Aleksandra u trećem kolu igrati protiv Venus Vilijams.

Krunićeva je pobedila izuzetno jaku protivnicu jer je ona u prošlosti pet puta osvajala grend slem u dublu i igrala u finalu Rolan Garosa u singlu 2012. godine  finalistkinju, a sve je to postigla sjajnom igrom i upornošću posle izgubljenog drugog seta. Imala je veliku želju Sara Erani da konačno pokaže nešto više u Londonu, na jedinom grend slemu na kom nije došla makar do četvrtfinala u singlu, ali je naišla na raspoloženu Aleksandru.

Krunićeva je napravila veliki preokret u prvom setu jer je posle 0:3 u gemovima uspela da stigne do 4:3. Nije imala nameru da stane, već je nastavila Aleksandra da igra kao u transu, a Erani nije znala šta je snašlo. Forhend paralela je fantastično slušala našu teniserku koja je uzela još dva uzastopna gema, ukupno šest zaredom za potvrdu čudesnog preokreta i osvajanje prvog seta -6:3.

Podsetila je Krunićeva igrom na blistave partije sa prošlogodišnjeg US Opena, ali je 19. teniserka sveta uspela da uzvrati. Iako je Aleksandra prva došla do brejka i 3:2, rivalka se odmah revanširala istom merom i do kraja su obe čuvale svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk. Tu je do izražaja došlo iskustvo, pa je Erani sa 7:6 (7:2) uspela da borbu odvede u treći set.

Na sreću, to nije obeshrabrilo Krunićevu koja je prvo odbranila servis,  a zatim napravila brejk za 2:0. Kada je Italijanka uzvratila istom merom, usledio je novi brejk, potvrđen za vođstvo od 4:1. Poslednji gem pretvorio se u dugu borbu, Erani je dva puta samo odložila poraz, pošto je treća meč lopta bila trijumfalna za Aleksandru.

P.Ć.

Foto: B92

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group