Za ove ekstremne zimske sportove siguno niste čuli

Ljubitelji ekstremnih sportova imaju ispred sebe ove zime brojne mogućnosti da uživaju u naletu adrenalina koji će im prostrujati telom...

Ako su fudbal, košarka i tenis isuviše monotoni za vas, „spas“ od dosade u narednim mesecima potražite među nešto neobičnijim sportovima. Extremni zimski sportovi postaju sve popularniji, ne samo u svetu, već i u Srbiji.

Lopte i reketi, zamenjeni su bordovima i skijama, kao i drugim rekvizitima za sneg. upoznaćemo vas ovom prilikom sa sportovima koji snegom prekrivene predele pretvaraju u izazov kom treba pristupiti. Pripremite se za ludu vožnju i dobro se držite da se ne okliznete.

SNOW GOLF – Golf na ledu

- Sport koji se neverovatnom brzinom „doselio“ iz Kanade u Evropu. Prvi šampionat u ovom vidu extremnog sporta odigran je na Grenlandu davne 1997. godine. Naime, isti je vrlo sličan regularnom golfu, da ne kažemo identičan, s tom bitnom razlikom da loptice sa kojima se igra nikako ne smeju da budu bele – svaka druga boja je poželjna. Igra se sa 9 rupa i pravila su vrlo jednostavna. U Novoj Engleskoj u Kanadi se odigravaju turniri u ovom sportu, dok ostatak sveta još uvek nije shvatio popularnost istog i prigrlio ga kao ravnopravnog „člana“.

SAILING ON ICE – Jedrenje na ledu

- Ljubitelji jedrenja biće oduševljeni činjenicom, da zimu ne moraju da prezime u svojim toplim domovima, već da svoju ljubav prema jedrenju mogu da nastave da gaje i tokom najhladnijih mesec u godini. Jedrenje na vodi se smatra jednim od najizazovnijih sportova, za koje pijedinac mora biti fizički u top formi. Zamislite koliko je onda potrebno snage i veštine da bi se jedrilo na ledu. Da biste se bavili ovim sportom trebate da imate posebno napravljenu jedrilicu, koja se nalazi na tri sečiva od nerđajućeg čelika. Ono što vas možda neće toliko obradovati jeste činjenica da je ovaj extremni sport dosta skup, te da biste morali da skoknete do Kanade kako biste se oprobali u istom.

BICIKLIZAM PO SNEGU

- Izazov za sve one koji se ne razdvajaju od svog prevoznog sredstva – bicikla. Biciklizam po snegu! Ne morate da čekate proleće, lepo vreme i topljenje snega kako biste ponovo vozili svoje biciklo. Veliki broj biciklista širom sveta otkrio je posebnu vrstu extremnog sporta, za koji vam treba izuzetna snaga, izdržljivost i naravno dobre gume na bajsu. Iste su naravno dosta skuplje od običnih a samim tim i izdržljivije jer je teren po kom se vozi dosta zahtevan i nepristipačan, a zamena guma u toku vožnje nije opcija. Ukoliko ste zainteresovani za ovakvo nešto, možete pronaći profesionalne trenere koji će vas obučiti za ovaj sport. Nikako se ne preporučuje da se bez adekvatne obuke i opreme upušate u ovu avanturu.

SNOW KAYAKING – Vožnja kajaka po snegu

- Vrlo zanimljiv sport u kom ćete zaista uživati. Dakle, ako volite vožnju kajakom, ne znači da isti treba da ostavite u garaži do proleća. Ako živite u blizini planina, iste možete da iskoristite tokom zimskih meseci kao idealnu priliku za vožnju kajaka po snegu. Kao što vas vodene struje usmeravaju tokom plovidbe po istoj, u slučaju vožnje po snegu na planini, gravitacija radi u važu korist. 

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group