ZLATNA IVANA: Španovićeva prvak Evrope sa 6,98!

Novim državnim rekordom i rekordom karijere najbolja srpska sportistkinja skočila je do zlatne medalje koja joj je nedostajala u dosadašnjoj karijeri i koja joj je bila želja broj jedan.

Srbija ima novog evropskog prvaka! Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici fenomenalnim skokom od 6,98 metara. Svoj najbolji skok, koji je ujedno i drugi u istoriji  dvoranskih šampionata Evrope, ostvarila je u trećoj seriji kada je prosto ostavila sve u čudu svojim sjanim skokom i donela našoj zemlji medalju posle 50 godina.

 Srpkinja je apsolutno zaluženo stigla do medalje, jer kada pogledamo svih pet ispravnih skokova od šest ukupno, svaki je bio perfektan a Ivana je time pokazala da je daleko ispred konkurencije.

 Na samom startu Španovićeva je dala do znanja konkurenciji da je u Prag došla po najsnajniju medalju kada je skočila odličnih 6,80 metara, posle toga je zbog prevelike želje napravial prestup da bi u trećoj seriji skočila sjajnih 6,98 metara. Ovaj neverovatan skok i novi nacionalni rekord bili su dovoljni za zlatnu medalju.

I u naredna tri skoka srpkinja je bila daleko od ostalih takmičarki, jer su se ređali 6,89 metara, 6,71 metara, i 6,81 metara.

Drugo mesto je osvojila naturalizovana Nemica Torum Moguenara sa 6,83 metara, dok je treća bila Florentina Marinku sa 6,79 metara.

Foto: Telegraf

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group