„Zli“ jezici tvrde da Lionel Mesi „šeta“ po terenu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Šta fudbaler odgovara na ove optužbe?

Lionel Mesi se nedavno našao na udaru kritika zbog naizgled opuštene "šetnje" tokom utakica. Tačnije, u otkrivajućem intervjuu na podkastu Clank, Mesi je objasnio da ova njegova taktika nije loša igra ili nezainteresovanost, kako mnogi tvrde, već strateško posmatranje formacije protivnika.

Argentinska zvezda je tvrdio da na ovaj način analizira pokrete svojih protivnika kako bi pronašao praznine i organizovao kontranapade.

„Ne šetam na terenu! Samo posmatram pozicioniranje protivnika, njihovu formaciju. To sam uradio u Barseloni gde smo obično bili suočeni sa zatvorenim odbranama i želeo sam da vidim njihovo kretanje...”.

Između ostalog, Mesi je govorio o svom detinjstvu, prirodnom talentu, dolasku u La Masiju i iskustvu sa reprezentacijom Argentine. Fudbaler je posebno za Žozepa Gvardiolu istakao koliko je važan za njegov razvoj, dok je u reprezentaciji naveo poteškoće u adaptaciji, ali i zamah koji je tim stekao nakon osvajanja Kopa Amerike.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group