Vožnja - Automobili

Lamborghini Aventador SVJ oborio rekord na Nurburgringu

Ovaj superautomobil je najdužu stazu na svetu prešao za munjevito vreme od 6:44:97...

Novi Lamborghini je dokazao zbog čega treba svi da ga se plaše, jer je postavio novi rekord na ozloglašenoj Nurburgring stazi i tako sa prestola skinuo Porsche 911 GT2 RS model koji je postavio vreme od 6:52.01 šest meseci ranije.

Ovaj automobil poseduje motor koji proziodi 770 konjskih snaga i razvija maksimlanu brzinu od 350 km/h, pa mnogi misle da je to glavni razlog njegovog uspeha, ali njegovi kreatori su otkrili tajnu. Lamborghini Aventador SVJ je trenutno automobil sa najboljom aerodinamikom na svetu i upravo je to razlog zbog čega je on postigao ovako dobro vreme.

Lamborghini kompanija je na ovaj način pokazal da uspeh ne leži samo u snazi, već u dizajnu i aerodinamici i da je pametno projektovanje ključ uspeha.Sada ostaje da vidimo kako će reagovati Nemci koji više ne drže ovaj rekord, ali sigurni smo da i oni kriju keca u rukavu i da će i oni u vrlo kratkom periodu pokušati da skinu Avnetadora sa trona.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group