Čovek izazvao ogromnu poplavu kako bi sprečio povratak supruge i nastavio sa žurkama

Samo zato što je želeo da se zabavlja, ovaj čovek je napravio najgoru moguću odluku koja je izazvala ogromnu poplavu...

Godine 1993, čovek iz Misurija namerno je izazvao poplavu na ogromnoj površini od 14.000 hektara. Učinio je to kako bi sprečio svoju ženu da se vrati kući, kako bi mogao nastaviti sa žurkama. Ovaj postupak bio je i šokantan i okrutan, ostavivši mnoge ljude iznenađenim.

Neverovatno, ali istinito, gospodin, imena Džejms Skot, skrenuo je sumnju na sebe kada je davao intervju za jednu televizijsku stanicu, priznavši da je video curenje na jednom od nasipa koji su zadržavali reke Misuri i gornji Misisipi. To je probudilo sumnju u organima vlasti, budući da su tokom redovne kontrole zbog već visokih vodostaja u navedenim rekama proverili sve nasipe samo dva sata pre katastrofe.

Skot je prvobitno pušten, ali je nešto kasnije uhapšen zbog nepovezane optužbe za provalu do koje je došlo u oktobru 1993.godine. Tokom ispitivanja, on je priznao da je uklonio vreće sa peskom sa nasipa neposredno pre velike poplave, navodno želeći da vlastima ukaže na problematično mesto.

Međutim, svedok je kasnije otkrio da je Skot svojim prijateljima rekao drugačiju priču. Prema izjavama njegovih prijatelja, pokušao je da spreči svoju ženu da se vrati kući kako bi mogao nastaviti sa žurkama sa prijateljima, kada je došao na ideju da izazove poplavu koja će je sprečiti da se vrati. Veruje se da je Skot namerno napravio problem sa nasipom, sekao plastične folije i stvarao otvor kroz koji je voda mogla da prodre.

Nažalost, posledice njegovih postupaka bile su katastrofalne. Velika poplava iz 1993. godine rezultirala je gubitkom 47 života i prisilila oko 54.000 ljudi da se evakuišu. Procenjena šteta iznosila je neverovatnih 15 do 20 milijardi dolara.

Džejms Skot je konačno proglašen krivim i osuđen za namerno izazivanje katastrofe, što je klasifikovano kao krivično delo klase A. Osuđen je na 20 godina zatvora do doživotne kazne. Međutim, 2018. godine, Skot je tokom intervjua tvrdio da je nevin, navodeći da tokom suđenja nije predstavljen čvrst dokaz koji bi dokazao njegovu krivicu. Naglasio je da je velika poplava bila posledica majke prirode i da on nije slomio nasip West Quincy.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group